Redactia.ro
Home » Coronavirus » Coronavirus. Medic francez de top: „Un al doilea val al pandemiei este cea mai probabilă ipoteză”

Coronavirus. Medic francez de top: „Un al doilea val al pandemiei este cea mai probabilă ipoteză”

Jean-François Delfraissy

Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului științific din Franța, a respins, marți dimineață, cele trei scenarii posibile ale pandemiei după ce trece vara. Potrivit acestuia, un al doilea val este ipoteza „cea mai probabilă”.

Francezii ar trebui să ne teamă de un „adevărat” al doilea val al pandemiei de coronavirus, crede specialistul. La începutul lunii iulie, savantul a avertizat despre consecințele unei relaxări a populației asupra respectării restricțiilor.

Potrivit acestuia, dispariția virusului sau instalarea cronică a acestuia pe o perioadă lungă de timp sunt două ipoteze mai puțin realiste decât cel de-al treilea scenariu al „unui al doilea val real”, „sosind din sud, în octombrie, noiembrie, decembrie” „cu care vom face față altfel ” asigură el.

„Purtarea măștii este esențială”

„Epidemia nu a încetat niciodată în Franța”, adaugă medicul francez, afirmând că este, de asemenea, convins de natura esențială a purtării unei măști „pentru că francezii au pierdut marile noțiuni de distanțare socială”. „Blocarea a redus semnificativ circulația virusului, dar nu l-a oprit”, insistă el. „Cifrele sunt îngrijorătoare. Suntem cu adevărat pe o linie de creastă”, avertizează președintele Consiliului Științific.

Este propriul nostru comportament, distanțarea noastră socială, măsurile de blocare pe care urmează să le luăm sau nu, care ne vor face să rămânem fie pe linia ascendentă, fie pe o evoluție descrescătoare”, a insistat el, citând exemplul Spaniei, în care reapariția cazurilor de contaminare a dus la noi restricții în multe regiuni ale țării – în special la Barcelona – la mai puțin de o lună de la ridicarea stării de urgență în țară.

În ceea ce privește testele, Jean-François Delfraissy a vorbit despre dificultăți în organizarea lor și prea mult timp pentru pacienți. „Trebuie să facem accesul la teste mai fluid”, recomandă el. „Nu știm încă fiabilitatea acestor teste de salivă în comparație cu testele nazofaringiene. Va evolua, cred că până la sfârșitul lunii august vom avea aceste teste, dar pentru moment nu le avem”, explică Jean-François Delfraissy despre dificultățile din Franța de a face mai multe teste.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: