Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus. Scenariul 3. Ce trebuie să ştim despre această etapă

Coronavirus. Scenariul 3. Ce trebuie să ştim despre această etapă

Coronavirus. Scenariul 3.

Pandemia de coronavirus a atins, până sâmbătă dimineaţă, la ora 11.00, numărul de 97 de români infectaţi. Asta înseamnă că, din păcate, ne îndreptăm către al 3-lea scenariu al acestei crize.

Situaţia amintită se va activa când vor fi confirmaţi 101 români cu acest virus. Ce înseamnă Scenariul 3: Autorităţile au decis că scenariul 3 este valabil între 100 şi 2001 infectări. Se va putea impune carantină şi la domiciliu, nu doar în spitale, dar şi în hoteluri, având în vedere că în multe zone s-ar putea depăşi capacităţile unităţilor medicale. Medicii vor fi aduşi de acasă, din zilele libere, iar 10% din paturile de terapie intensivă vor fi păstrate în permanenţă pentru cei infectaţi.

În plus, se vor face triaje în spitale, în sensul că pacienţii care se vor prezenta la unităţile medicale cu alte afecţiuni decât coronavirus şi care nu sunt urgente vor trece pe planul secund faţă de cazurile de COVID-19.

Citiţi şi: Ludovic Orban, testat negativ pentru coronavirus

Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății: „Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece – și este foarte posibil – în scenariul 4. Întârziem cât mai mult această trecere – și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți. Știm din greșelile altor țări, atunci când formele ușoare au fost lăsate la domiciliu, uneori nu se respectă această carantinare la domiciliu și atunci virusul se răspândește mai repede„.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: