Redactia.ro
Home » Homepage » Coronavirusul dispare în 70 de zile. Părerea unui cercetător israelian

Coronavirusul dispare în 70 de zile. Părerea unui cercetător israelian

Coronavirusul dispare în 70 de zile. Părerea unui cercetător israelian

Un cercetător israelian a realizat un studiu potrivit căruia coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de orice măsură s-ar lua în această perioadă. Profesorul Isaac Ben-Israel susține că știe perfect cum vor derula lucrurile în cazul multor țări.

Coronavirusul dispare după 70 de zile

Profesorul israelian susține că degeaba se caută cele mai eficiente metode de a combate coronavirusul, căci soluția este cât se poate de naturală. Potrivit spuselor lui, boala se auto-limitează și dispare după 70 de zile, cu sau fără măsurile restrictive ale guvernelor din întreaga lume.

Profesorul în speță este șeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv și președinte al Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare. El susține că a făcut un studiu în cazul acestei pandemii și că a aflat că noul coronavirus își ajunge maxima în 40 de zile de la apariția într-o comunitate. Imediat după aceste 40 de zile, efectele bolii încep să scadă.

Sfătuiește la repornirea economiilor

Ben-Israel îndrumă guvernele să renunțe la restricțiile care pun în pericol economia țării, căci vor fi consecințe devastatoare, mult mai importante decât cele provocate de coronavirus. Potrivit calculelor sale, graficul de infecții zilnice scade după șase săptămâni la 10 %, iar în cele din urmă, la 5%.

”Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate țările. În mod surprinzător, acest model este comun pentru țările care au impus restricții severe, inclusiv blocarea economiei, precum și în țările care au implementat o politică mult mai îndulgentă și au continuat viața în mod obișnuit”, a precizat acesta, potrivit Mediafax.

Teoria acestuia nu poate fi, însă, nici confirmată, nici infirmată, ddat fiind faptul că nu a fost nicio țară din lume care să nu ia măsuri de restricție timp de 60 – 70 de zile, în timpul pandemiei cu noul coronavirus. Chiar și Suedia, care a fost cel mai puțin restrictivă, a implementat unele măsuri de atenuare a răspândirii noului coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: