Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul nu va muri la căldură. Explicațiile specialiștilor în epidemiologie

Coronavirusul nu va muri la căldură. Explicațiile specialiștilor în epidemiologie

Coronavirus 2020 (1)

Medicul specialist în epidemiologie Doina Azoicăi a precizat că noul virus nu va muri la căldură, dar nici nu va mai fi atât de puternic. Oamenii de știință sunt de părere că temperaturile trebuie să fie mult prea ridicate pentru a scădea din agesivitatea virusului.

Căldura ucide virusul?

Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi a declarat că virusul nu moare la căldura, în schimb agresivitatea cu care acesta acționează va fi mult mai scăzută.

Își va mai scădea din agresivitate, din patogenitate și dispersia lui va fi mai limitată. E o mare diferență între ceea ce ne dorim și ceea ce se întâmplă cu acest coronavirus în realitate„, a spus medicul Doina Azoicăi.

Totodată, managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel precizează că vremea frumoasă și căldura nu opres virusul.

Potrivit unui studiu realizat de specialiștii de la Massachusetts Institute of Tehnology, temperaturile ridicate nu vor afecta prea mult răspândirea coronavirusului. Specialiștii Qasim Bukhari și Yusuf Jameel susțin că în mare parte a lumii, noul virus nu își va scădea evoluția pe timpul verii.

După cât timp dispare coronavirusul?

Un expert din Israel, Isaac Ben-Israel a descoperit că noul virus evoluează la fel, indiferent de măsurile sociale care se impun oamenilor. Mai mult, acesta susține că noul virus atinge maximele după 40 de zile de la apariția în comunitate, iar după 70 de zile dispare, cu sau alte intervenții. Acesta susține că noul virus atinge maximele după 40 de zile de la apariția în comunitate.

Luând în considerare modelele care au existat vizavi de evoluția epidemiilor sau pandemiilor, într-adevăr, evoluția lor urmează un ciclu normal și să sperăm că și COVID-19 va urma un ciclu normal în care există o dispoziție gausiană a fenomenelor. E foarte greu de spus dacă dispariția acestei pandemii se va întâmpla în 70 de zile sau 90 de zile de la momentul instalării, a spus acesta.

Isaac Ben-Israel este militar cu grad de general, om de ștință și e coordonatorul programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv și președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: