Redactia.ro
Home » Știri » Profesorul Adrian Streinu Cercel infirmă informația conform căreia căldura va limita răspândirea coronavirusului

Profesorul Adrian Streinu Cercel infirmă informația conform căreia căldura va limita răspândirea coronavirusului

Profesorul Adrian Streinu Cercel

Profesorul Adrian Streinu Cercel a lămurit adevărul despre unul dintre miturile apărute odată cu criza coronavirusului. A apărut informația conform căreia temperaturile meteo ridicate vor limita răspândirea COVID-19. Specialistul spune că nu se va întâmpla acest lucru și explică raționamentul.

Încă de la începutul pandemiei, au apărut diverse informații, dintre care unele s-au dovedit a fi complet neadevărate. De aceea, autoritățile insistă ca populația să se informeze din surse credibile. Inclusiv decretul care anunță stare de urgență în România stipulează ca mass-media și presa online să prezinte doar informații verificate.

Căldura nu limitează răspândirea coronavirusului

Profesorul Adrian Streinu Cercel a oferit mai multe informații despre acest subiect. Medicul a spus clar că temperaturile ridicate nu vor duce la dispariția virusului.

„S-a mai ridicat problema că o să vină căldura și o să se limiteze circulația acestui virus.

Vă anunț, cu regret, că e destul de cald afară și asta nu împiedică virusul să facă ceea ce face în Italia. Deci nu trebuie să ne culcăm pe ureche că vine căldura. Măsurile care sunt luate în calcul trebuie aplicate cu foarte mare strictețe”, a spus Streinu Cercel, conform România TV.

184 de persoane confirmate pozitiv și 16 declarate vindecate și externate

Deși au circulat informații conform cărora coronavirusul nu poate rezista la temperaturi de peste 25 de grade Celsius, specialiștii dezmint acest mit. Conform Grupului de Comunicare Strategică, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.

Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie.

Adrian Streinu Cercel reamintește populației că principala armă împotriva infectării cu coronavirus o reprezintă spălatul pe mâini. Specialistul spune că igiena corectă și izolarea vor reuși să limiteze răspândirea virusului, oferind răgăz cercetătorilor să dezvolte tratament contra COVID-19.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: