Redactia.ro
Home » Știri » Coronvirus este sensibil la căldură. Când se va încălzi, virusul nu se va mai răspândi atât de repede

Coronvirus este sensibil la căldură. Când se va încălzi, virusul nu se va mai răspândi atât de repede

Coronvirus este sensibil la căldură. Când se va încălzi, virusul nu se va mai răspândi atât de repede

Coronvirus este sensibil la căldură. Când se va încălzi, virusul nu se va mai răspândi atât de repede. Alexandru Rafila a precizat că răspândirea noului virus COVID-19 va scădea în momentul în care temperaturile vor crește, informează Digi24.

Coronvirus este sensibil la căldură. Când se va încălzi, virusul nu se va mai răspândi atât de repede

Conform președintelui Societății Române de Microbiologie, Alexadnru Rafila, rezistența virusului COVID-19 va scădea în momentul în care se va încălzi.

Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila.

„Virusul se elimină prin tuse”

Medicul Alexandru Rafila a mai precizat că noul coronavirus se elimină prin tuse și este foarte importat să ne spălăm pe mâini și să evităm mâna pe față.

Acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți banali, și nu cred că ar trebui să fie probleme deosebite legate de dezinfecția sanitară. Mai degrabă de comportamentul individual al fiecăruia. Utilizarea unei măști de protecție previne transmiterea acestei boli. Virusul se elimină prin tuse sau poate contamina suprafețele și ne îmbolnăvim cu acest tip de virus. Foarte importantă este igiena mâinilor, să evităm să ducem mană pe față. Putem face asta când mână e spălată bine, a mai declarat președintele Societății Române de Microbiologie.

De asemenea, durata maximă de incubație este de 14 zile cu o medie de 5 -7 zile. De la o simplă răceală până la o fomră gravă, care apare de obicei la persoanele vârstnice. Alexandru Rafila a mentionat faptul că dacă vor apărea cazuri de coronavirus în ROmânia, cetățenii să fie pregătiți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: