Redactia.ro
Home » Știri » Corupția din Armata rusă, dezvăluită de soldatul care a dezertat în Ucraina: un comandant și-a transportat pisica folosind 2 elicoptere

Corupția din Armata rusă, dezvăluită de soldatul care a dezertat în Ucraina: un comandant și-a transportat pisica folosind 2 elicoptere

razboi ucraina armata rusia

Chiar și în vremuri de război, Armata rusă tot rămâne coruptă. Asta o dovedește și o întâmplare povestită de soldatul rus care a dezertat în Ucraina.

Unul dintre comandanții lui Putin a folosit 2 elicoptere ca să-și transporte pisica.

Au ars mult combustibil

Operațiunea a ars „mult combustibil” și a necesitat un personal format din șase militari, deoarece animalul avea „un pedigree impresionant”, a spus el, citat de The New Voice of Ukraine .

Pisica a fost transportată cu un elicopter de mai multe milioane de dolari, în timp ce un alt aparat asigura securitatea. Zborul a durat aproximativ o oră.

Kuzminov a numit „operațiunea“ un exemplu de cum înalți comandanți ruși trăiesc „pentru propria lor plăcere” și folosesc resursele armatei în folos propriu.

Primește 500.000 dolari pentru că a dezertat

Oficialii ucraineni au declarat că plănuit șase luni operațiunea care s-a încheiat cu aterizarea elicopterului rusesc Mi-8 AMTSh al lui Kuzminov la o bază aeriană militară din Harkov, în nord-estul Ucrainei, luna trecută.

Maxim Kuzminov este căpitan, are 28 de ani și activa în regimentul 319 de elicoptere din Rusia, potrivit serviciului de informații al armatei ucrainene.

Pilotul a făcut apel și la alți militari ruși să-i urmeze exemplul. Cine dezertează primește 500.000 dolari de la ucraineni.

Șeful agenției de informații a armatei Ucrainei, Kirilo Budanov, a declarat pentru Radio Europa Liberă că ceilalți doi membri ai echipajului de la bord nu știau că Maxim Kuzminov dezertează și că au fost „eliminați” când au încercat să fugă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: