Redactia.ro
Home » Știri » Coșmar în spitalele din România. Pacienții cu Covid-19 au murit pentru că n-au avut loc la ATI

Coșmar în spitalele din România. Pacienții cu Covid-19 au murit pentru că n-au avut loc la ATI

România este la un pas de dezastru, cu un sistem medical în prag de colaps. Pacienți cu Covid-19 au murit pentru că nu au mai avut loc la ATI. S-a întâmplat chiar la Timișoara, unde mai mulți români au pierdut lupta cu temutul virus din pricina supraaglomerării din spitale.

Pacienții cu Covid-19 din România mor cu zilele. Este realizatea cruntă a zilelor noastre, pe care o vedeam doar la televizor în țări precum Italia, Franța sau Spania în primele luni în care virusul ucigaș a început să facă ravagii în Europa.

S-a întâmplat în Timișoara, unde șase pacienți cu Covid-19 au murit din lipsa unui loc la ATI. Spitalul de Boli Infecțioase de aici a rămas fără niciun pat liber pe Secția de Terapie Intensivă, din totalul de 14 – câte erau disponibile inițial, potrivit Opinia Timișoarei.

Pacienți cu Covid-19 au murit fără loc la ATI

Cei șase pacienți care au murit la Timișoara s-au stins în câteva zile, de sâmbătă până luni, în lipsa unui loc liber pe secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara. Medicii din orașul de pe Bega au luat măsuri extreme ca să vină în ajutorul pacienților în stare gravă. Au fost nevoiți să îi externeze pe pacienții cu Covid-19 care manifestau forme medii, pentru a le face loc pacienților Covid-19 cu forme severe.

Doctorul Virgil Musta a explicat cum s-a ajuns la această realitate dureroasă în spitalele din România.

„Suntem intr-o situatie dificila, in Terapia Intensiva deja de cateva zile nu avem loc si pe sectie avem cazuri foarte grave care, la un moment dat, exista riscul ca in evolutia lor sa se decompenseze si, neavand Terapie Intensiva, nu putem sa ii punem pe ventilatie mecanica. Asa ca ii tinem pe presiune ridicata de oxigen, dar, din pacate, nu este suficient. S-a intamplat ca in cursul zilei de ieri, pana astazi dimineata, sa decedeze peste 6 persoane, toate cu forme foarte grave, internate de clinica, atat in Sectia de Boli Infectioase, cat si Pneumofiziologie si care s-au decompensat si nu am avut solutie pentru ei.. Sunt oameni care sunt cu comorbiditati importante, sunt oameni in varsta, dar din pacate, din cauza faptului ca au facut boala, este foarte greu, la ora actuala, sa ii salvam. Daca nu erau atat de multe cazuri de infectie, care aduc totodata si cazuri foarte grave si cazuri de Terapie Intensiva, aveau o sansa. Acest lucru se intampla in primavara, cand reuseam sa salvam foarte multi oameni fiindca inca mai aveam locuri in spitale. Astazi, spitalul nostru nu mai are niciun loc in spitalele suport, la CFR si Centrul de Recuperare Cardiovasculara nu este niciun loc. Suntem intr-o situatie dificila. Maine este vorba sa se deschida ASCAR-ul, mai primim cateva locuri si acolo, dar e foarte probabil sa se umple repede, dupa care, nu stiu… , a explicat doctoral Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timișoara, potrivit Opinia Timișoarei.

Întrebat și de ce cei șase pacienți cu Covid-19 nu au fost transferați în alte spitale cu ATI din țară, medicul de la Boli Infecțioase Timișoara a precizat că starea lor era extrem de gravă.

Timișoara a raportat luni, 9 noiembrie 2020, 14 morți și 253 de noi cazuri de infectări cu Covid-19, potrivit datelor oficiale. Șase dintre cei decedați au murit din lipsa unui loc disponibil la Terapie Intensivă în toate spitalele din județ.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: