Redactia.ro
Home » Știri » COVID-19 este în România din 2019. Anunț îngrijorător al lui Adrian Streinu-Cercel

COVID-19 este în România din 2019. Anunț îngrijorător al lui Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel

Chiar dacă epidemia de coronavirus a izbucnit în țara noastră în februarie 2020, medicul Adrian Streinu-Cercel este de părere că virusul exista deja în România încă de anul trecut.

Coronavirus în România din 2019

Specialistul a vorbit despre modul în care virusurile circulă, explicând astfel că era imposibil ca în țara noastră să nu existe COVID-19 de o perioadă mai lungă de timp decât se știe momentan. El a făcut o comparație cu momentul în care a apărut epidemia de gripă A pe teritoriul țării noastre.

Cu siguranță am avut și noi, că nu suntem pe altă planetă. Când vorbim despre circulația unui nou virus, și dacă vă uitați ce s-a întâmplat în pandemia din 2009, practic atunci noi am plecat cu circulația virusului din 2008, decembrie, și am ajuns ca în august, să avem infecții cu acel virus gripal”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Vom avea valul 2

Totodată, medicul a atras atenția asupra faptului că ne vom confrunta, cu siguranța, cu un al doilea val al pandemiei, când vor fi iarăși multe cazuri de infectări. El a vorbit despre cum putem amâna acest moment, având în vedere că el este inevitabil.

Astfel, Managerul Institutului Matei Balș din Capitală a explicat că singura modalitate prin care am putea să decalăm momentul producerii așa-numitului „val doi” este să fie menținute regulile de distanțare socială, precum și cele de igienă personală. Purtatul măștii nu trebuie nici el uitat, fiind un factor important în amânarea izbucnirii celui de-al doilea val de îmbolnăviri.

„Dacă vrem să amânăm un vârf 2, pentru că el va veni oricum (…) trebuie să fim suficient de inteligenţi şi ei aplecaţi asupra problemei să menţinem măsurile de distanţare socială: ne ducem şi ne spălăm pe mâini, ne spălăm pe faţă când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca acoperind şi nasul şi gura”, a precizat Streinu-Cercel, potrivit radical.wowbiz.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: