Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila explică de ce numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește atât de repede în România. Câte persoane s-au vindecat de COVID-19

Alexandru Rafila explică de ce numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește atât de repede în România. Câte persoane s-au vindecat de COVID-19

Alexandru Rafila

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila a vorbit despre persoanele vindecate de coronavirus în România. Acesta a explicat de ce tot mai multe persoane scapă de acest virus.

Explicațiile specialistului Alexandru Rafila

Specialistul Alexandru Rafila a vorbit luni despre persoanele vindecate de coronavirus. Președintele Societății de Microbiologie a explicat de ce tot mai multe persoane infectate cu coronavirus s-au vindecat atât de repede.

Conform acestuia, majoritatea formelor de infectare a care au apărut în România au fost detul de ușoare, iar spitalizarea persoanelor infectate cu noul virus a fost mult mai scurtă.

Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de terapie intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250.

Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore. De aceea numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România, a spus Alexandru Rafila.

Totodată, medicul a explicat că în cazul în care numărul de vindecări era mai lent, ar fi însemnat că gravitatea cazurilor era mult mai mare, iar durata de spitalizate pentru un caz deosebit de grav este de patru până la șase săptămâni.

Situația României în prezent

La momentul actual au fost înregistrate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu noul virus în România, dintre care 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

În același timp, 803 persoane infectate cu coronavirus au decedat. Media de vârstă a celor care au murit în România în urma infecției cu noul virus este de 46 de ani.

Președintele României a declarat luni, 4 mai, că starea de urgență se va încheia pe 15 mai și va fi înlocuintă de stare de alertă. De asemenea, restricțiile vor fi relaxate treptat pentru a evita răspândirea cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: