Redactia.ro
Home » Știri » Cresc cazurile de hepatită necunoscută în România. Încă doi copii din județul Sibiu s-au îmbolnăvit

Cresc cazurile de hepatită necunoscută în România. Încă doi copii din județul Sibiu s-au îmbolnăvit

copii cu hepatita

Suspiciunile de hepatită de cauză necunoscută continuă să apară în România. Astăzi, două cazuri din Sibiu au intrat în atenția medicilor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au declarat că unitatea a raportat două cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii.

Este vorba despre un băiat de 16 ani și despre o fetiță de 10 ani. Băiatul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu pentru investigaţii suplimentare. Evoluția acestuia este stabilă. Fetița, însă, a fost externată. Ea luase anterior internării un medicament împotriva unor paraziţi localizaţi la nivelul intestinului sau al altor ţesuturi din organism.

Cresc cazurile de hepatită necunoscută în România. Încă doi copii din județul Sibiu s-au îmbolnăvit 

„DSP Sibiu a raportat două cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii, primul a fost raportat în 19 aprilie, la un băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciunea de hepatită acută. Markerii virali pentru hepatitele A,B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti-leptospiră”, a declarat dr. Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Băiatul este în continuare internat, investigat şi supravegheat, cu evoluţie staţionară şi fără elemente de agravare. Cel de-al doilea caz a fost raportat în 26 aprilie, la o fetiţă de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru hepatitele A, B, C, proba pentru hepatita virală E fiind încă în lucru.

„În prezent fetiţa este externată, cu stare ameliorată. De precizat faptul că fetiţa a urmat anterior internării un tratament cu Albendazol, medicament din grupa preparatelor antihelmintice, fiind activ faţă de diverşi viermi sau paraziţi localizaţi la nivelul intestinului şi al altor ţesuturi din organism”, a explicat dr. Simona Berariu.

În cazul fetiţei este luată în calcul şi varianta unei hepatite toxice, din cauza tratamentului urmat. Cei de la DSP mai anunță că niciunul dintre cei doi copii nu a călătorit în străinătate. În continuare, mai multe analize sunt în lucru.

Medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, spune că mai sunt probe biologice în lucru, ceea ce aduce diagnosticul la stadiul de suspiciune.

„Nu a fost nici diagnosticat și nici confirmat tipul de hepatită. A fost raportată la DSP o suspiciune, dat fiind că până la acest moment nu a fost identificată cauza. Mai sunt probe biologice aflate în lucru și ale căror rezultate trebuie să ne parvină. La acest moment, deci, vorbim doar de suspiciune”, spune medicul sibian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: