Redactia.ro
Home » Homepage » Creșteri salariale specatculoase pentru o categorie de bugetari. Cine va beneficia de ele

Creșteri salariale specatculoase pentru o categorie de bugetari. Cine va beneficia de ele

bugetari

Vești bune pentru o anumită categorie de bugetari. Salariile și sporurile vor crește. Pe de altă parte, profesorii sunt dezamăgiți că salariile lor sunt stagnante și amenință cu intrarea în grevă generală.

Profesorii amenință cu greva generală

Cadrele didactice sunt nemulțumite de faptul că salariile lor nu au crescut încă, în ciuda promisiunilor și amenință că vor intra, dacă nu se remediază situația în cel mai scurt timp, în grevă generală. Salariile profesorilor nu par să reprezinte o prioritate pentru politicieni, în schimb au fost consemnate creșteri ale salariilor parlamentarilor, dar și ale altor categorii de bugetari.

Sindicatele din Educaţie avertizează că, începând din martie, vor demara acţiuni de protest în cazul în care solicitările lor rămân fără rezolvare.

Protestele vor consta în pichetarea sediului Guvernului şi a sediilor prefecturilor în lunile martie şi aprilie 2023, marş de protest desfăşurat în Bucureşti în luna mai, precum și declanşarea grevei generale în ultima decadă a lunii mai.

Iată ce salarii urmează să fie mărite, conform votul parlamentarilor.

Bugetarii care vor avea salariile mărite

Unii dintre cei mai norcoși angajați sunt cei de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care primesc spor pentru încărcătura neuropshică. Astfel, salariile celor de la ANI vor crește cu până la 25 la sută întrucât vor primi un spor pentru încărcătura neuropsihică.

În Parlament au fost depuse mai multe proiecte de lege care se află, în prezent, în dezbatere. Și salariile  angajaților de la APIA, de la Facultatea de Silvicultură sau de la Agenția pentru Investiții Rurale ar urma să crească cu 10 sau 15 la sută. Astfel, un director general, grad 2 la APIA va avea un salariu brut de 15402, la care se vor adăuga 2300 de lei, iar un consilier superior va avea un salariu brut de 10503 la care se vor adăuga 1575 de lei.

Un referent superior va încasa un salariu brut de 6462, căruia se vor adăuga aproximativ 970 de lei. Mai mult decât atât, se vor acordat 15 la sută spor pentru condiții vătămătoare tuturor angajațiilor din instituțiile publice, iar angajații ANI vor beneficia de o majorare de 25 la sută, reprezentând sporul pentru încărcătură neuropshică.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: