Redactia.ro
Home » Știri » Cristi Borcea, eliberat din închisoare. Tribunalul Ilfov i-a acceptat eliberarea condiționată

Cristi Borcea, eliberat din închisoare. Tribunalul Ilfov i-a acceptat eliberarea condiționată

Cristi Borcea, eliberat din închisoare. Tribunalul Ilfov i-a acceptat eliberarea condiționată

Cristi Borcea, eliberat din închisoare.. Cristian Borcea va fi eliberat condiționat din pușcărie după 9 luni de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul Ilfov. Fostul acționat va ieși astăzi din închisoare, unde va merge acasă alături de familia pe care și-a format-o cu Valentina Pelinel, cu care are trei copii.

Cristi Borcea, eliberat din închisoare. Tribunalul Ilfov i-a acceptat eliberarea condiționată

Fostul acționat dinamovit, Cristi Borcea a fost eliberat astăzi din închisoare după ce magistrații Tribunalului Ilfov i-au acceptat cererea de eliberare condiționată.

Borcea a fost condamnat în dosarul retrocedărilor, iar pe 11 septembrie, o primă decizie în acest sens a fost dată de judecători în sens favorabil, adică de eliberare condiționată,dar acea hotărâre nu era definitivă.

A participat la programele educaţionale şi psihologice, nu a fost sancţionat disciplinar, fiind recompensat de 41 ori (de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi/sau vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar). Petentul a finalizat programul de educaţie prin sport, iar în prezent este inclus în cadrul programului pentru liberare”, a transmis Judecătoria sectorului 4 în motivarea eliberării acestuia.

Cristi Borcea, un deținut model

Potrivit judecătorilor Sectorului 4, fostul acționar a avut un comportament apreciat ca fiind corespunzător, a participat la programele educaționale și psihologice și nu a fost sancționat disciplinar. Acesta a fost recompensat de 41 de oriși de 21 de ori cu permisiunea de ieșire din penitenciar. De asemenea, în document se arată faptul că Borcea a avut o atitudine pozitivă față de activitățile și programele de educație și asistență psihosocială.

Acceptarea sau nu a libertății constituie o cauză de descurajare a persoanei condamnate în procesul de reintegrare deoarece aceasta realizează că liberarea nu depinde de conduita sa pe durata executării. Ba din contră, aceasta constă în faptele sale anterioare, pe care oricum nu le mai poate influența în niciun fel.

În luna mai, Cristian Borcea a mai depus o cerere de eliberare, însă Tribunalul București a respins-o.

Citeste si:Primarul PSD care promite alegătorilor locuri de casă în schimbul votului la prezidenţiale

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: