Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Boureanu, prin sub influența băuturilor alcoolice în Comarnic. Fostul politician a rămas fără permis 

Cristian Boureanu, prin sub influența băuturilor alcoolice în Comarnic. Fostul politician a rămas fără permis 

Cristian Boureanu, prin sub influența băuturilor alcoolice în Comarnic. Fostul politician a rămas fără permis. Iată detaliile!

Cristian Boureanu, prin sub influența băuturilor alcoolice în Comarnic

Fostul politician, Cristian Boureanu a fost oprit de polițiști pe DN1, pe raza orașului Comarnic.Acesta a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 5 luni de zile (150 de zile) și a fost sancționat cu o amendă contravențională în valoare de 2.175 de lei, potrivit autorităților:

„În jurul orei 17.15, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1, în orașul Comarnic au oprit pentru control un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din municipiul București, care ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,11 mgL alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul solicitând recoltare de probe biologice de sânge. În cauză, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 de lei și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 150 de zile”, se precizează în informarea poliției.

Cristian Boureanu nu este la primul conflict cu autoritățile. Acesta mai fost oprit de poliție în anul 2017, când se afla tot sub influența băuturilor alcoolice. Fostul politician a fost recalcitrant sărind la bătaie, iar polițistul a ripostat. Altercația a fost judecată în anul 2019, moment în care Cristian Boureanu a primit din partea instanței un an și nouă luni cu suspendare pentru fapta sa.

Cum se pedepsește conducerea sub influența alcoolului în România

Conducerea sub influența alcoolului în România este o infracțiune prevăzută de Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală. Pedepsele pot fi și mai mari în cazurile în care șoferii au provocat accidente rutiere grave sau au produs vătămări corporale sau moartea unei persoane.

De asemenea, șoferii care conduc sub influența alcoolului pot fi sancționați contravențional, cu amendă și suspendarea permisului de conducere, în funcție de gradul de alcoolemie și de pericolul creat în trafic.

Conform legislației române, valoarea maximă admisă a alcoolemiei în sânge pentru conducătorii auto este de 0,2 g/l alcool pur în aerul expirat și 0,5 g/l alcool pur în sânge. În cazul depășirii acestor valori, conducătorul auto poate fi sancționat contravențional și poate avea permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de timp.

Astfel, conducerea sub influența alcoolului reprezintă o infracțiune și este foarte periculoasă pentru siguranța rutieră. Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului poate duce la accidente rutiere grave și poate avea consecințe tragice pentru șofer, pasageri și pentru alți participanți la trafic. Este important să se evite astfel de comportamente și să se respecte întotdeauna regulile de circulație și siguranța rutieră.

 

Sursa foto: romaniatv.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: