Redactia.ro
Home » Sport » Cristian Gațu, internat de urgență. Fostul campion mondial la handbal a suferit un atac cerebral

Cristian Gațu, internat de urgență. Fostul campion mondial la handbal a suferit un atac cerebral

Cristian Gațu

Fostul mare handbalist Cristian Gațu a fost internat de urgenţă la Spitalul Militar din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral.

Cristian Gațu, în vârstă de 71 de ani, a efectuat un computer tomograf și astfel i s-a descoperit un cheag de sânge la creier, de 1,5mm. Acesta urmează să fie operat joi.

Faptul că fostul campion mondial la handbal cu echipa națională a României și fostul președinte al Federației Române de Handbal a suferit un atac cerebral a fost confirmat și de Radu Voina. „Am vorbit cu el, am văzut că nu prea înțelegeam ce spun. L-am întrebat ce s-a întâmplat. A zis: `nu prea îmi simt partea stângă, mâna și piciorul`”, a spus Radu Voina pentru gsp.ro.

„Am vorbit la Spitalul Militar, doctorii ne-au dat asigurări că este un accident vascular în urma căruia se poate recupera, este în afara oricărui pericol”, a declarat şi Ștefan Birtalan, dublu campion mondial cu România, care a adăugat: „Cristi e un om care se agită foarte mult, pune totul la suflet. I-am spus de multe ori să stea mai liniștit, că nu îi face nimeni statuie, dar așa e el, un om care trăiește 100% pentru handbal întotdeauna. Toți foștii lui colegi suntem alături de el”.

A fost desemnat cel mai bun jucător din lume

Cristian Gațu s-a născut la București, pe 20 august 1945. A urmat cursurile Liceului Mihai Viteazul din București și este absolvent al Universității Tehnice de Construcții București. Cristian Gațu, la doar 1,75 metri ai săi, a fost unul dintre cei mai mari jucători ai handbalului românesc din istorie. De la înălțimea sa reușea să impună respect. Fantezia sa în joc era nemăsurată.

În cele 212 meciuri jucate pentru naționala României, „Magicianul semicercului”, așa cum era supranumit Cristian Gațu, a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale. A câștigat Cupa Campionilor cu Steaua și are regretul că nu a reușit să câștige aurul olimpic, ci doar Argintul la Montreal și Bronzul la Munchen. În 1974, Cristian Gațu a fost desemnat cel mai bun jucător din lume.

Cristian Gațu s-a retras la vârsta de 32 de ani. A fost președintele Federației Române de Handbal între 1996-2014. A fost distins cu ordine și medalii. Din 1970 este maestru emerit al sportului, iar în 2000 i-a fost acordat Ordinul național Serviciul Credincios în grad de ofițer. Cristian Gațu este general în retragere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: