Redactia.ro
Home » Sport » Cristiano Ronaldo şi-a ieşit din minţi. A răbufnit după ce a văzut ce sume se dau pe jucători

Cristiano Ronaldo şi-a ieşit din minţi. A răbufnit după ce a văzut ce sume se dau pe jucători

Cristiano Ronaldo a răbufnit. Atacantul de 34 de ani consideră că sumele pe care cluburile le cheltuie pe transferuri sunt exagerate.

Cristiano Ronaldo este el, însuşi, un fotbalist pe care s-au plătit sume de transfer astronomice: Real Madrid l-a luat, în 2009, cu 92 de milioane de euro de la Manchester United, iar, în 2018, „albii” l-au cedat la Juventus contra sumei de 100 de milioane de euro.

Cristiano Ronaldo a criticat modul in care cheltuiesc cluburile in acest moment intr-un interviu pentru o televiziune din Portugalia.

Este dificil sa faci calcule in fotbalul actual. Se pariaza mult pe potentia iar industria e diferita. Lasand la o parte cazul Joao Felix, orice jucator costa acum 100 de milioane, chiar daca nu a demonstrat nimic!

Sunt mai multi bani in fotbal. Un fundas si un portar pot sa coste 70 sau 80 de milioane. Nu sunt de acord, dar asta e lumea in care traim si trebuie sa o respectam„, a afirmat Cristiano Ronaldo pentru TVI.

Care este mai bun? Messi sau Cristiano Ronaldo

Un computer a încercat să ofere răspunsul la această întrebare – oamenii de ştiinţă de la Universitatea belgiană din Leuven cred că au descoperit formula matematică prin care să determine cu exactitate valoarea celor doi fotbalişti. Algoritmul ia în calcul tot ceea ce fac Messi şi Ronaldo pe teren, potrivit Digisport.

Iar computerul a studiat date începând cu sezonul 2013 – 2014 până la finalul lui 2017 – 2018, când Cristiano Ronaldo a plecat de la Real Madrid. Rezultatul? Messi este cel mai bun!

Această estimare nu este neapărat şocantă, însă diferenţa de valoare este cea care a uimit lumea fotbalului. Argentinianul are un scor de 1,21 pe meci, în timp ce portughezul doar 0,61.