Redactia.ro
Home » Știri » Criza climatică subminează drepturile copiilor

Criza climatică subminează drepturile copiilor

drepturile copiilor

Azi s-au strâns 24 de organizații și experți care cer punerea în centrul politicilor de mediu a copiilor de către guvernele membre a Organizației Națiunilor Unite. Azi, aceștia publică un Apel la Acțiune pe măsură ce guvernele se strâng pentru întâlnirea Consiliului Drepturilor Omului la Națiunile Unite din fiecare an pe tema drepturilor copiilor.

„Este momentul ca guvernele să acționeze în ceea ce privește criza de mediu care amenință drepturile copiilor și viitorul generațiilor. Guvernele nu numai că ar trebui să asculte copii, dar ar trebui să plaseze interesele și drepturile acestora în centrul agendei de mediu”, spune Juliane Kippenberg, directorul asociat al Human Rights Watch, potrivit hrw.org.

Câți copii suferă din această cauză

Grupurile de interese sus-menționate au menționat că în fiecare an, mai mult de 1,7 milioane de copii cu vârsta sub 5 ani își pierd viața ca urmare a degradării climatice ce poate fie evitată, în timp ce alte milioane suferă din cauza bolilor, a dizabilităților sau din alte cauze. Drepturile copiilor sunt amenințate din cauza măsurilor insuficiente ale guvernelor de a adresa criza climatică, niveluri nemaivăzute de pierdere a biodiversității, exploatarea resurselor naturale, expunerea la substanțe și deșeuri toxice și poluarea aerului, apei și a solului, după cum susțin experții.

Grupurile de interes și experții susțin că Națiunile Unite ar trebui să recunoască dreptul omului la un mediu sigur, curat, sănătos și sustenabil. Pentru a îndeplini Acordul de la Paris privind schimbarea climatică, guvernele ar trebui să oprească expunerea copiilor la poluare și substanțe toxice și să se axeze pe impactul mediului și al climei asupra drepturilor copiilor, mai ales asupra celor mai vulnerabili.

Guvernele ar trebui să-i protejeze și pe cei ce apără drepturile copiilor și să asigure o recuperare post-Covid-19 axată pe respectarea drepturilor copiilor, copii și ca această recuperare să fie verde, deci să respecte mediul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: