Redactia.ro
Home » Știri » Cu cât vor crește pensiile în 2021? Violeta Alexandru a confirmat vestea bună

Cu cât vor crește pensiile în 2021? Violeta Alexandru a confirmat vestea bună

Anul 2021 vine cu cel mai așteptat anunț pentru toți românii! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că, începând de anul următor, pensiile se vor majora. Măsura s-ar aplica în același timp și alocațiilor.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a confirmat, într-o intervenție la un post de radio, că anul 2021 va fi unul al majorărilor. Potrivit oficialului, nici pensiile, nici alocațiile nu vor fi uitate.

Cu cât vor crește pensiile în 2021

Cât despre valoarea majorării în cazul pensiilor, ministrul Muncii a evitat să ofere un procent clar, însă oficialul a dat de înțeles că nu va fi de 40%, cum a fost promis inițial.

„Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

Cât despre alocații, Violeta Alexandru a precizat că alocațiile vor fi majorate în două tranșe, cu câte 20% în fiecare situație.

Ministrul Muncii s-a arătat sigură pe informațiile pe care le transmite. Violeta Alexandru a ținut să reamintească despre importanța unei situații economice echilibrate, care să presupună un număr suficient de angajați pe piața muncii.

2021, anul majorărilor?

Oficialul de la Ministerul Muncii a mai dezvăluit că deciziile vor fi luate în urma consultării cu colegii de Guvern, având în vedere că există o guvernare de coaliție, iar lucrurile trebuie decise împreună cu ceilalți reprezentanți.

“Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, a explicat Violeta Alexandru.

În calitate de ministru de Finanțe, Florin Cîțu a declarat, în noiembrie 2020, că pensiile românilor vor fi mărite cu 8% în anul 2021.

„Noi estimăm, mizăm pe o creștere a pensiei în următorii patru ani cu 46%, anul viitor estimarea este de 8,1%”, a spus acesta.

Așadar, potrivit ultimelor calcule, punctul de pensie ar trebui să fie majorat în 2021 cu 117 lei, de la 1.442 de lei până la 1.559 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: