Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cu ce plocoane merg finii la naşi, de Paştele 2024? Tradiţii şi obiceiuri în a doua zi, de Învierea Domnului

Cu ce plocoane merg finii la naşi, de Paştele 2024? Tradiţii şi obiceiuri în a doua zi, de Învierea Domnului

Decizie de ultimă oră! Românii primesc bani de la stat pentru masa de Paşte. Despre ce sumă este vorba

Tradiţiile şi obiceiurile pentru Paştele 2024 sunt cunoscute şi respectate de o mulţime de oameni încă din timpuri străvechi, însă nu și obiceiurile din cea de-a doua zi de Învierea Domnului, care nu sunt la fel de populare, poate.

Paștele semnifică Învierea Mântuitorului, primind cu sufletele deschise această mare sărbătoare creștină. Lumina Învierii și speranța ne înfloresc în suflete, devenind mai buni și mai smeriți.

Finii merg cu plocoane la naşi

De Paște, întreaga familie se reunește la masă, gustând din bucatele tradiționale delicioase pregătite cu grijă de către gospodine. După ce se stă la masa în familie, finii merg cu plocon la nași, sărbătorind împreună această sfântă zi.

Astfel, gospodinele pregătesc un coş cu bunătăţi pentru a-l duce părinţilor spirituali. În funcţie de „pretenţiile“ naşilor, cadourilor pentru sărbătoarea Învierii Domnului pot fi tradiţionale şi mai puţin costisitoare sau speciale.

În cazul în care n-a fost timp pentru a găti toate acestea, finii pot cumpăra produsele gata preparate din supermarketuri la prețuri accesibile și cu un minim de efort. Mai mult decât atât, există suepermarketuri care vând coșulețe de Paște frumos aranjate și foarte bogate.

Pentru copii nașilor, puteți opta pentru un coșuleț mic cu dulciuri de Paște ce include iepurași și ouă de ciocolată. Naşii trebuie să-i ospăteze pe fini, tradiţia spunând că aceştia mergeau împreună la hora satului.

Dulciuri pentru copiii naşilor

Dacă naşii de cununie au şi copii, atunci finii pot alege să ducă un coșuleț cu dulciuri cu specific de Paște, precum ouăle sau iepurașii de ciocolată.

Pe lângă cele menționate mai sus, masa de Paște 2023 mai trebuie să conțină și plăcinte cu fructe și legume, struguri sau stafide, care simbolizează sporul și vigoarea spirituală.

Altfel, din popor, se mai spune că, la masa de Paşte e bine să mănânci mai întâi un ou, se crede că acesta aduce sănătate trupului pe parcursul anului, apoi peşte şi pasăre, pentru a fi sprinten precum peştele şi uşor ca pasărea.

De Paşte, există credinţa că cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rudele dragi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: