Redactia.ro
Home » Știri » Ce faci cu lumânarea din noaptea de Înviere. Nu o arunca, e mare păcat!

Ce faci cu lumânarea din noaptea de Înviere. Nu o arunca, e mare păcat!

Ce faci cu lumânarea din noaptea de Înviere. Nu o arunca, e mare păcat!

Duminică, 16 Aprilie, are loc marele eveniment al primăverii: Paștele. Este o sărbătoare importantă, cu ocazia căreia credincioșii merg la biserică pentru a se ruga și, în noaptea sfântă, ca să aducă lumina în casă. De precizat că lumânarea cu care iei lumină nu se aruncă, ci are un rol extrem de important.

Ce facem cu lumânarea de Paște

Paștele aduce laolaltă familii, rude care nu s-au mai văzut de mult timp și aduce între ei spiritul de sărbătoare. Printre obiceiurile la care țin cel mai mult credincioșii se numără și mersul la biserică pentru a lua lumină, care apoi este dusă în casele fiecăruia.

Vezi și: Sfatul părintelui Pantelimon în pragul Paștelui: „Dacă Dumnezeu ne-ar fi făcut perfecți…”

Mulți nu știu, însă, ce trebuie să facă cu lumânarea din noaptea Învierii. Unii o dau uitării și nu o mai folosesc, în timp ce alții chiar o aruncă. Se pare, însă, că este o ofrandă adusă lui Dumnezeu, motiv pentru care ar trebui să o protejăm, să nu ne batem joc de ea, ci să o folosim cu responsabilitate.

Preoții spun că lumânarea aceasta este cu totul specială și nici măcar nu trebuie păstrată cu altele, ca să nu o încurci. Pune-o la loc de cinste, pentru câ are o mare putere și mai poate fi folosită cu alte ocazii.

La ce ne ajută lumânarea de la Înviere

Despre lumânarea de la Înviere se spune că ea nu se stinge de pragul casei sau de grindă și nici nu se folosește pentru practici care nu fac cinste Domnului, vrăjile.

Lumânarea cu care am primit lumină este luată acasă şi arsă câte un pic în toată Săptămâna Luminată. Se spune că apără casa de rele și orice spirite necurate. Dacă nu se arde toată în aceste zile, o putem aprinde la mormintele celor dragi, pentru a le lumina calea sau chiar să o ducem înapoi în biserică.

Unii oameni cer permisiunea preotului și apoi păstrează lumânarea mai mult timp în casă, pentru a se folosi de ea în anumite situatii. Se spune că ei o aprind în momentele grele ale vieții precum boli, probleme între soți, cutremure sau alte evenimente triste.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: