Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce probleme se confruntă acum Mihai Neșu? Fostul fotbalist a mărturisit ce pățește zi de zi

Cu ce probleme se confruntă acum Mihai Neșu? Fostul fotbalist a mărturisit ce pățește zi de zi

Mihai Nesu

Cariera de fotbalist a lui Mihai Nesu s-a incheiat cum nu se poate mai tragic. O accidentare suferita la un antrenament i-a fost fatal fostului fundas stanga care a performat la Steaua, Utrecht si la nationala Romaniei. Acum a ajuns sa scrie cu gura.

Mihai Nesu si-a incheiat in mod tragic cariera de fotbalist. Fostul fundaș stânga al Stelei, al lui Utrecht și al naționalei Romaniei a rămas paralizat, in urma unui accident la antrenament. Nu i s-au mai dat sanse să se recupreze vreodată, insa Nesu nu se da batut in fata bolii.

De aproape 10 ani, Mihai Nesu traieste in scaunul cu rotile. Fostul fotbalist incearca tot de atat timp sa revina la o viata normala, facand eforturi supraomenesti.

Mihai Nesu, nevoit sa scrie cu gura

Desi este paralizat in scaunul cu rotile, Mihai Nesu nu renunta la pasiunea sa pentru sport. A declarat ca se antreneaza zilnic.

Din pricina starii sale precare de sanatate, fostul fotbalist a fost nevoit sa invete sa scrie cu gura, a povestit chiar Nesu.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele. Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine. După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină.”, a povestit Mihai Neșu, la Digi Sport Special.

De un optimism incurabil, Nesu sustine ca se bucura de orice mic progres. Fostul fotbalist a povestit cum reuseste sa dea mesaje virtuale, scriind cu gura.

„Sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a mai declarat Nesu.

Mihai Neșu, paralizat dupa un antrenament

Cariera fabuloasa a lui Mihai Neșu s-a spulberat in ziua de 10 mai 2011. Totul s-a intamplat la un antrenament pentru echipa Utrecht. Un coleg a căzut peste el, moment in care Nesu a suferit o fractură la vertebrele cervicale. Fostul fotbalist a ajuns paralizat in scaunul cu rotile, iar medicii nu i-au mai dat nicio sansa de

Situatia dramatica l-a determinat pe Mihai Neșu să deschidă o fundație cu care sa ajute copiii cu dizabilități.

Loading...