Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce putem înlocui pâinea din meniu. Cea mai sănătoasă alegere, dezvăluită de Mihaela Bilic

Cu ce putem înlocui pâinea din meniu. Cea mai sănătoasă alegere, dezvăluită de Mihaela Bilic

Lecție pentru gospodine! Nu mai puneți pâinea în frigider. Unde se ţine, de fapt, pentru a rămâne proaspătă 

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de către români, însă nutriționiști sunt de părere că aceasta ar trebui să fie consumată cu moderație. Iată o alternativă mult mai sănătoasă pentru pâine, conform nutriționistului Mihaela Bilic.

Cu ce putem înlocui pâinea din meniu. Cea mai sănătoasă alegere

Pâinea este un aliment foarte răspândit și consumat în întreaga lume, datorită beneficiilor sale pentru organism. Cu toate acestea, mulți nutriționiști recomandă un consum moderat de pâine, având în vedere că excesul poate duce la probleme de sănătate. În acest sens, nutriționistul Mihaela Bilic a recomandat un alt produs care poate fi o alternativă sănătoasă la pâine, deoarece are mai puține calorii.

Mihaela Bilic propune să înlocuim pâinea din alimentație cu porumbul expandat. „Porumb…altfel. Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați! Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut. Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii! Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, a fost mesajul scris de către Mihaela Bilic, pe pagina personală de Facebook, acolo unde oferă adesea sfaturi care țin de alimentația sănătoasă.

Porumbul expandat ar trebui să fie consumat cu moderație

Deși porumbul expandat reprezintă o alternativă sănătoasă pentru pâine, acesta nu ar trebui să fie consumat, la rândul său, în exces. „Ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase? 30 grame!! Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii. Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, a completat Mihaela Bilic.

Ce se întâmplă în organism dacă renunți complet la pâine. Răspunsul te va face să te gândești de două ori

Eliminarea pâinii albe din meniu vă poate face să slăbiți câteva kilograme, mai ales dacă aveți o dietă echilibrată, în timp ce excluderea pâinii din cereale integrale nu pare să fie o alegere atât de bună încât privează organismul de nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.

Dacă veți renunţa la pâine sau la alţi carbohidraţi nu este exclus să vă confrunțați cu crampe mmusculare. Aceste contracţii dureroase pot să apară noaptea şi pot să dureze chiar și câteva minute. Pâinea integrală este bogată în electroliţi, iar atunci când corpul nu primeşte aceste nutrimente, pot avea loc spasmele musculare dureroase, informează clickpentrufemei.

Un alt dezavantaj al renunțării complet la consumul de pâine este reprezentat de pofta de dulciuri care va fi din ce în ce mai stringentă. Pâinea oferă organismului energie, iar atunci când corpul nu o mai primește va căuta surse alternative. Cei mai mulți dintre noi vom apela la alimentele care oferă rapid un boost de energie precum dulciurile sau băuturile carbogazoase, care reprezintă alegeri nesănătoase pe termen lung.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: