Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce să stropești roșiile după ploaie. Ingredientul banal și ieftin care face minuni

Cu ce să stropești roșiile după ploaie. Ingredientul banal și ieftin care face minuni

Cu ce să stropești roșiile după ploaie. Ingredientul banal care face minuni

Iată cu ce ai putea să stropești roșiile după ploaie. Un ingredientul banal și destul de ieftin poate face minuni pentru culturile de roșii și îl poți găsi cu ușurință în aproape orice magazin. Mulți români îl au în casă.

Cu ce să stropești roșiile după ploaie. Ingredientul banal și ieftin care face minuni

Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate fructe, mai ales în sezonul cald, când se potrivesc perfect la mesele dintr-o zi toridă. Sunt foarte sănătoase și au o mulțime de beneficii pentru organism.

Poate că puțini știu, dar laptele poate fi un ingredient foarte util când vine vorba de o cultură sănătoasă de roșii. Se poate folosi lapte crud, nepasteurizat și nefiert, însă orice fel de lapte este bun, chiar și laptele praf sau cel care a fost ținut mai mult timp la frigider. De exemplu, prepararea soluției pentru stropirea roșiilor se face folosind o parte lapte și 9 părți de apă curată, potrivit cand.ro.

Laptele praf poate fi găsit în aproape orice magazin. Este un remediu ieftin, dar și eficient pentru putregaiul de la capătul florilor. Ingredientul activ este calciul, care oferă plantelor exact ceea ce au nevoie pentru a preveni putrezirea vârfului florilor, potrivit Playtech.

Cum să procedezi cu laptele praf: ia un ¼ sau ½ cană de lapte praf și presară-l în jurul bazei plantelor de roșii. Apoi, udă-le bine. Alternativ, amestecă o cană de compost, ½ cană de lapte praf și ½ cană de săruri Epsom într-o găleată. După ce ai amestecat bine amestecul, ia o mână de amestec pulverulent și presarăi-l în jurul bazei fiecărei plante de roșii sau poți arunca câteva în groapa de plantare a roșiilor. Presară uniform, deoarece acest lucru te ajută să te asiguri că plantele primesc un aport adecvat de calciu, potrivit Playtech.

De ce să nu mai cumperi roșii din supermarket

Unii specialiști spun că, spre deosebire de roșiile din curte, de la țărani, cele din magazine sunt complet toxice. Motivul este că roşiile din supermarketuri se „coc” în doar câteva ore, deși ele ajung în depozite mai mult crude. Sunt culese când încă sunt verzi, pentru a rezista cât mai mult dacă nu sunt vândute repede.

„Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roşii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roşii care vin din afara ţării, sunt crescute pe o suprafaţă de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă şi se spreyaza tot ce înseamnă elemente nutritive şi tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău”, spune Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Continuarea o puteți citi aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: