Redactia.ro
Home » Știri » Nu mai cumpăra roșii din supermarket! Specialiștii avertizează: sunt otravă curată!

Nu mai cumpăra roșii din supermarket! Specialiștii avertizează: sunt otravă curată!

Medicii recomandă consumul de fructe și legume, pentru numeroasele beneficii pe care acestea le au pentru organism. Ce facem, însă, dacă ele sunt pline de substanțe toxice? Mare atenție la ce cumpărați în această perioadă, pentru că vă puneți în pericol sănătatea.

Pericolul din roșiile din supermarket

Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate fructe, mai ales în sezonul cald, când se potrivesc perfect la mesele dintr-o zi toridă. Desi sunt foarte sănătoase și au o mulțime de beneficii pentru organism, se pare că pot deveni și foarte periculoase, mai ales consumate în exces.

Vezi și: Pericolul din farfurie. Fructele și legumele cu pesticide pot provoca probleme grave de sănătate

Specialiștii spun că, spre deosebire de roșiile din curte, de la țărani, cele din magazine sunt complet toxice. Motivul este că roşiile din supermarketuri se „coc” în doar câteva ore, deși ele ajung în depozite mai mult crude. Sunt culese când încă sunt verzi, pentru a rezista cât mai mult dacă nu sunt vândute repede.

Roşiile din supermarketuri se „coc” în doar câteva ore

Cercetătorii spun că rosiile sunt coapte în mod chimic, prin pulverizarea și tratarea cu tot felul de substanțe nocive pentru sănătate. De cele mai multe ori sun stropite cu etilenă, un gaz natural care se degajă din fructul de pe viță de vie. Astfel, la câteva ore de la aplicare, fructele vor fi roșii și frumoase, dar complet lipsite de gust.

„Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roşii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roşii care vin din afara ţării, sunt crescute pe o suprafaţă de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă şi se spreyaza tot ce înseamnă elemente nutritive şi tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău.”, spune Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Cosmin Popescu spune că tehnologiile avansate au descoperit tot felul de tehnici prin care roșiile sunt stimulate și ajung la o culoare perfectă în timp rapid. Din păcate, însă, creșterea forțată este utilă doar pentru vânzător, nu și pentru cumpărător, care își pune sănătatea în pericol.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: