Redactia.ro
Home » Știri » Pericolul din farfurie. Fructele și legumele cu pesticide pot provoca probleme grave de sănătate

Pericolul din farfurie. Fructele și legumele cu pesticide pot provoca probleme grave de sănătate

Cum deosebim fructele bune de cele pe care nu ar trebui să le consumăm

Specialiștii atrag atenția asupra efectelor nocive pe care le pot avea pesticidele din fructe și legume asupra sănătății noastre, motiv pentru care este important să luăm măsuri pentru a evita consumul acestor substanțe dăunătoare.

Fructele și legumele cu pesticide pot provoca probleme grave de sănătate

Majoritatea fructelor și legumelor sunt tratate cu pesticide, iar aceste substanțe pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. Consumul lor în cantități mari poate duce la probleme de sănătate grave. Din acest motiv, specialiștii ne atenționează asupra necesității de a fi precauți și de a lua măsuri pentru a reduce expunerea la aceste substanțe nocive.

Conform specialiștilor, consumul de fructe și legume tratate cu pesticide poate afecta imunitatea și poate cauza diverse probleme digestive, precum balonarea sau retenția de apă, precum și alte afecțiuni ale tractului digestiv.

Consumul de fructe și legume tratate cu pesticide poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății noastre. Aceste substanțe chimice sunt adesea utilizate pentru a preveni și combate dăunătorii care afectează recolta, dar în cantități mari, pot avea efecte negative asupra organismului nostru.

Pesticidele pot afecta sistemul imunitar, pot provoca probleme digestive precum balonarea, retenția de apă, diaree sau greață și pot crește riscul de apariție a unor boli precum cancerul, infertilitatea sau afecțiuni ale sistemului nervos. De aceea, este recomandat să consumăm fructe și legume organice sau să spălăm bine produsele înainte de a le consuma pentru a elimina cât mai mult din reziduurile de pesticide.

Imazalil este o substanță folosită frecvent pentru protejarea plantelor și este autorizată și în România pentru a trata fructele și legumele. Cu toate acestea, imazalil poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății noastre dacă este consumat în cantități mari. Prin urmare, este important să fim atenți la produsele pe care le achiziționăm și să ne asigurăm că le spălăm bine înainte de a le consuma.

„Unele forme de cancer, limfoamele, Hodgkin, non-Hodgkin, leucemiile, unele tumori solide cum ar fi tumorile cerebrale sau tumorile la nivelul tubului digetiv pot fi induse, dezvoltarea lor poate fi accelerată de utilizarea pesticidelor.”, atrage atenția medicul Radu Țincu.

Cum îți dai seama că ai consumat fructe sau legume cu pesticide

De obicei, nu putem vedea sau simți prezența pesticidelor în fructe și legume. Aceste substanțe sunt adesea aplicate pe culturi în timpul creșterii și nu lasă urme vizibile. Cu toate acestea, dacă ai consumat o cantitate mare de fructe și legume tratate cu pesticide, ar putea apărea unele simptome neplăcute, cum ar fi greața, voma, dureri abdominale sau diaree.

În cazuri mai severe, aceste substanțe pot provoca probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi afecțiuni ale sistemului nervos, probleme de fertilitate sau riscul de cancer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini