Redactia.ro
Home » Sport » Cu ce se ocupă fosta jucătoare de tenis, Daniela Hantuchova

Cu ce se ocupă fosta jucătoare de tenis, Daniela Hantuchova

GALERIE FOTO (7) Daniela Hantuchova, tenis, analist TV

Daniela Hantuchova s-a retras din circuitul profesionist în urmă cu 3 ani. Nu a stat însă niciodată departe de sportul care a consacrat-o.

Fost număr 5 în ierarhia mondială, Daniela Hantuchova a fost considerată mereu una dintre cele mai frumoasa jucătoare de tenis. După retragere, jucătoarea din Slovacia a devenit analist sportiv la mai multe televiziuni. Într-un interviu pentru jurnaliștilor de la Tennis365.com, Hantuchova a vorbit despre impactul pe care îl are televiziunea asupra sa, dar și despre egalitatea dintre femei și bărbați în tenis.

„Chiar în ziua în care m-am retras din tenis și am făcut anunțul la Wimbledon, m-am și apucat de televiziune. M-a ajutat o fostă colegă. Ultima zi de tenis a reprezentat prima zi din noua meserie. Am vrut pur și simplu să încerc. Apreciez tot ceea ce a făcut WTA pentru noi în trecut și de aceea sunt capabilă să fac ceea ce fac azi. Există o egalitate în tenis între femei și bărbați, ceea ce e remarcabil. Toate jucătoarele apreciază acest aspect. Și alte sportive, dar și alți factori decidenți ai unor federații pot învăța din tenis. Chiar dacă suntem reprezentantele unui sport individual, reprezentăm o comunitate în care fiecare are grijă de cea de lângă ea. Nu există multe sporturi în care femeile și bărbații joacă la același turneu”, a declarat slovaca.

Hantuchova, despre femeile analiste TV în fotbal

Sunt foarte mulți cei care critică implicarea femeilor în fotbal. Mai ales a jurnalistelor devenite analiste TV. Hantuchova spune că se bucură de faptul că face parte dintr-o lume în care nu există astfel de prejudecăți.

„În tenis există egalitate între femei și bărbați și din acest motiv mă bucur că fac parte din acest sport”, a declarat fosta sportivă.

Daniela Hantuchova, în vârstă de 37 de ani, a decis să se retragă în 2017. Cea mai bună clasare în WTA a fost locul 5, în ianuarie 2003, după ce a ajuns în sferturile de finală de la Australian Open. În cariera sa, fosta jucătoare din Slovacia a câștigat 7 turnee. Nu a luat însă niciun titlu de Grand Slam. A devenit jucătoare profesionistă în 1999, iar primul succes l-a avut în 2000. Atunci a câștigat primul turneu WTA, masters-ul de la Indian Wells, învingând-o în finală pe Martina Hingis. A devenit în acel moment jucătoarea cea mai slab clasată care a câștigat acea competiție.

Cât a câștigat din tenis

În același an a ajuns în semifinalele de la Wimbledon și US Open, acest lucru ajutând-o să urce în Top 10 WTA. Ea a mai câștigat apoi alte cinci turnee WTA, inclusiv Masters-ul de la Indian Wells pentru a doua oară în 2007. În 2008 a ajuns în semifinalele de la Australian Open, aceasta fiind cea mai bună clasare a sa la un turneu de Grand Slam. Daniela Hantuchova a făcut parte în 2002 din echipa Slovaciei care câștiga Cupa Federației. În 2005, a luat și Cupa Hopman. Slovaca este una dintre cele 37 de jucătoare din lume care 500 de victorii. Fosta jucătoare de tenis a câștigat din sport peste 10 milioane de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: