Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce viteză circula polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani. Ce spune raportul final

Cu ce viteză circula polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani. Ce spune raportul final

Cu ce viteză circula polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani

Cu ce viteză circula polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani. Noi detalii ies la iveală în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, după ce a fost lovită în plin de o mașină de poliție. Raportul final, întocmit de expertul specializat în circulația rutieră a fost făcut public.

Cu ce viteză circula polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani

Constantin Popescu, polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni, circula pe bulevardul Laminorului din București cu viteza de 88 km/h. Conform raportului final, întocmit de expertul specializat în circulația rutieră, neatenția și ignorarea semnelor de circulație au dus la moartea fetiței de 11 ani. Marți, 3 mai, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost prezentată expertiza tehnică de circulație în cazul Raisei. „Raport final. Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse în culpa polițistului. Se mai arată că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, a transmis Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia fetiței ucise.

Agentul de poliție care a ucis-o pe Raisa, pe trecerea de pietoni a scăpat de controlul judiciar. Printre măsurile impuse de procurori era și interdicția de a conduce pe drumuri publice. Măsura a fost luată ca urmare a unei cereri depuse de polițist la începutul lunii martie prin care solicită ca cercetarea să fie făcută în stare de libertate. Decizia Judecătoriei sectorului 1 este definitivă. Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis s-a declarat șocat de această decizie. ”Este absolut șocantă această decizie. În acest moment, el nu mai are absolut nici o interdicție, poate să părăsească țara, să facă ce vrea… Cel mai grav mi se pare că, după această hotărâre, acest om poate din nou să urce la volan, să conducă liniștit o mașină”, a declarat avocatul pentru fanatik.ro.

Constantin Popescu a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni

Pe 13 ianuarie 2022, Raisa și Marina se întorceau de la școală. Fetițele traversau o trecere de pietoni în zona Laminorului, din Capitală, când au fost lovite în plin de o mașină de poliție. Autospecială se deplasa către o școală din apropiere. În urma impactului, Raisa a decedat pe loc, iar Marina s-a ales cu răni la picioare, având nevoie de o intervenție chirurgicală. Agentul de poliție nu se afla sub influența alcoolului sau a altor substanțe în momentul producerii accidentului.

Cazul a stârnit reacții virulente din partea opiniei publice, vorbindu-se chiar despre o încercare de mușamalizare a situației din partea autorităților. La o săptămânp după accident, Constantin Popescu a trimis o scrisoare familiei fetitei pe care a accidentat-o mortal prin care și-a cerut iertare pentru tragedia pe care a produs-o. „Îndurerată familie, nici nu știu cum să încep, durerea pe care v-am pricinuit-o îmi este de neimaginat și știu că orice aș spune în aceste momente în fața dumneavoastră nu mai are importanță, dar totuși vreau să îmi cer iertare, știu că nu o voi primi, dar… Îmi exprim regretul profund față de familia dumneavoastră nevoită să treacă prin acest tragic eveniment.Știu că nu am cum să vă cer acum să mă iertați, nici nu mă aștept la asta acum, doar atât sper ca în viitor să nu mă mai percepeți ca pe un criminal, ci ca pe un om care v-a greșit enorm și care va trăi toată viața cu această grea apăsare. Am greșit, am greșit și nu știu ce pot să mai fac.(…) Mă opresc aici, pentru că indiferent cât și ce aș mai spune nu va îndrepta ce am făcut.”, a scris polițistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: