Redactia.ro
Home » Homepage » Cum a ajuns mormântul Stelei Popescu, la patru ani de la moartea îndrăgitei actrițe. Un singur om mai trece des pe acolo: ”Nu am cunoscut-o decât de la televizor, dar merită să nu fie uitată”

Cum a ajuns mormântul Stelei Popescu, la patru ani de la moartea îndrăgitei actrițe. Un singur om mai trece des pe acolo: ”Nu am cunoscut-o decât de la televizor, dar merită să nu fie uitată”

GALERIE FOTO (6)

În urmă cu patru ani, Stela Popescu a murit. A fost condusă pe ultimul drum de sute de oameni care au îndrăgit-o, fiind înmormântată la Cimitirul Mănăstirii Cernica, cu onoruri militare. Astăzi,  locul de veci al marii actrițe pare uitat de toată lumea.

Cu peste 50 de ani pe scenă, Stela Popescu a făcut milioane de români să râdă, chiar și în vremuri mai gri. În 2017, marea stea a scenei românești se stingea brusc. Sute de oameni au condus-o pe ultimul drum. Însă astăzi mormântul Stelei Popescu pare să fi fost uitat.

Se pare că un singur om care mai trece pe acolo, în mod regulat, și are grijă atât cât poate de locul de veci al marii actrițe.

Cum a ajuns mormântul Stelei Popescu, la patru ani de la moartea îndrăgitei actrițe

La patru ani de cât a fost dusă la cimitirul Mănăstirii Cernica, Stela Popescu nu mai avea nicio lumânare aprinsă de luni bune de zile la locul său de veci.
Un singur mai trece pe aici regulat. Este vorba de un bărbat care vine săptămânal aici ca să îngrijească mormântul soției sale. Din respect pentru Stela Popescu, dă cu mătura și îngrijește cât poate și mormântul marii actrițe.

”Înainte mai veneau doi, trei oameni. În vară au fost niște tineri, cred că erau colegi de-ai doamnei Stela Popescu de la teatru, ei au adus ghivecele. Dar, de vreo doi ani încoace, când vezi pe cineva la mormântul ei e mare minune. Eu mai îngrijesc florile, le mai ud, le mai rup pe alea ofililte, îi mai pun eu câteva flori, în semn de respect. Nu am cunoscut-o decât de la televizor, dar măcar atât merită, să nu fie uitată”, spune bărbatul îndoliat, pentru Fanatik.ro.

Vedeți lumânările acelea (n.r. trei lumânări pe jumătate arse, care stau lângă crucea de lemn a Stelei Popescu)? Eu le-am pus! Sunt aprinse de mine. De atunci, nimeni!”, a mai povestit omul.

”Stela Popescu a avut grijă de alții o viață întreagă. Acum, ca toți bătrânii, este uitată de cei tineri. Nu mai vine să îi aprindă nimeni o lumânare, de sufletul ei. Unii s-au văzut cu sacii în căruță și au uitat-o. Au avere acum, cine să se mai ocupe de cele creștinești? De cele trebuincioase? Asta e soarta noastră, să fim uitați de cei tineri…”, sunt cuvintele dureroase ale bătrânului.

Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie 2017

Pe 23 noiembrie 2017, Stela Popescu își dădea ultima suflare, după un atac vascular cerebral. A fost găsită fără suflare în propria casă de către fiica adoptivă. Potrivit salvatorilor, decesul avusese loc cu mult timp înainte de momentul în care s-a ajuns la locuin’a artistei. Se întâmpla cu doar o lună înainte de a împlini 82 de ani.

A fost dusă pe ultimul drum de colegi actori, personalități din lumea culturală, dar și de o mulțime de români care au îndrăgit-o.

Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare la cimitirul Mănăstirii Cernica, alături de soțul ei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: