Redactia.ro
Home » Știri » Cum a fost posibil ca o copilă de un an, dusă la spital cu o răceală, să aibă corneea arsă: „Asistentul era preocupat să îşi comande de mâncare”. Ce decizie a luat Ministrul Sănătăţii în cazul micuței

Cum a fost posibil ca o copilă de un an, dusă la spital cu o răceală, să aibă corneea arsă: „Asistentul era preocupat să îşi comande de mâncare”. Ce decizie a luat Ministrul Sănătăţii în cazul micuței

Ce s-a întâmplat cu fetița de un an după ce s-a ales cu corneea arsă la Spitalul Gomoiu

Cum a fost posibil ca o copilă de un an, dusă la spital cu o răceală, să aibă corneea arsă? Iată ce decizie a luat Ministrul Sănătăţii în cazul micuței!

Cum a fost posibil ca o copilă de un an, dusă la spital cu o răceală, să aibă corneea arsă

Caz tulburător de o neglijenţă nemaiîntâlnită la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Bucureşti! O fetiţă de un anișor suferă de corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost rugați de doctori să aştepte consultația într-un container în care o lampă cu ultraviolete era în funcțiune, pentru sterilizare. Coșmarul a început la scurt timp după ce au ajuns acasă. Atăt micuța cât și tatăl ei şi-au pierdut vederea, preț de câteva ore și au prezentat dureri groaznice de ochi. Și asta nu este tot! Pielea celor doi a început să se desprindă de pe faţă.

Directorul Spitalului „Victor Gomoiu”a transmit scuze părinţilor micuței şi a promis că angajatul răspunzător pentru această situație teribilă va fi sancţionat. Până să ajungă să fie sancționat, asistentul medical și-a dat demisia, potrivit observatornews.ro:

„Un copil de doar un an să sufere din cauza unor incompetenţi este groaznic. Nu văd o rezolvare în faptul că si-a dat demisia domnul asistent”, mai spune Alexandra Mocănașu, mama fetiţei. 

„Probabil o să-l schimbe la alt spital, mâine o sa ne întâlnim cu el la alt spital şi vine altul în locul lui aici”, a declarat Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Totodată, o infirmieră care a fost și ea implicată în incidentul din Capitală nu va mai avea voie să lucreze cu pacienţii. Conform regulamentului intern al spitalului, ea ar fi trebuit să monitorizeze corect lampa UV, conform sursei citate.

„Eu n-am văzut nicio infirmieră. Am văzut doar faptul că era un asistent acolo care era preocupat de alte lucruri, să îşi comande de mâncare”, a declarat Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

„„Există, da, există un instructaj pentru folosirea acelei lămpi, dar nu îşi dă nimeni interesul să-l aprofundeze. Se face un protocol scos la calculator, se lasă undeva şi vii şi îl semnezi. Dacă vrei îl citeşti, dacă nu vrei nu îl citeşti”, spune o asistentă din spital.

„Ne este foarte greu să recrutăm personal performant”, a declarat Vlad Costel, director medical Spitalul Victor Gomoiu.

Ministrul Sănătăţii cere o dublă investigaţie la spital

Ministrul Sănătăţii a anunţat că se vor efectua noi verficări la spitalul cu pricina.

„Chestiunile legate de lipsa personalului nu scuză în niciun fel o eroare care poate pune în pericol sănătatea unui pacient”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: