Redactia.ro
Home » Știri » Cum arăta cel mai bătrân câine din lume? S-a stins azi sub ochii stăpânului

Cum arăta cel mai bătrân câine din lume? S-a stins azi sub ochii stăpânului

cel mai batran caine din lume

Cel mai vârstnic câine din lume a trecut în neființă într-un spital veterinar din Portugalia. Bobi, care a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness, a plecat dintre noi la vârsta de 31 de ani și 163 de zile. În prezent, cercetătorii intenționează să analizeze ADN-ul său pentru a dezvălui misterul longevității sale.

A murit cel mai bătrân câine din lume. Avea 31 de ani

Bobi era un câine din rasa Rafeiro do Alentejo, cunoscută pentru originile sale în sudul Portugaliei. Acest animal longeviv a stabilit un record mondial, trăind mai mult decât oricare alt câine din istorie, într-un mic sat aflat la 150 de kilometri distanță de Lisabona.

Vestea morții sale a fost făcută publică de dr. Karen Becker, medic veterinar, care a anunțat pe Facebook:

„În ciuda faptului că a supraviețuit fiecărui câine din istorie, cele 11.478 de zile ale sale pe Pământ nu ar fi niciodată suficiente, pentru cei care l-au iubit”, a fost mesajul medicului veterinar.

Leonel Costa, stăpânul câinelui, a dezvăluit că secretul longevității lui Bobi rezidă în mediul pașnic în care a trăit, înconjurat de afecțiunea și căldura oamenilor. Bobi a fost hrănit cu alimente adecvate pentru animale, fără adăugarea de condimente sau substanțe chimice, și a trăit o viață liberă, fără a fi legat vreodată de o lesă, bucurându-se de libertate totală în mijlocul naturii din împrejurimile satului Conqueiros.

Cercetătorii au recoltat probe de ADN de la Bobi, sperând să dezvăluie secretele longevității sale și să contribuie astfel la găsirea unei modalități de prelungire a vieții umane.

Bobi nu a fost dorit de familia sa la început

Viața și longevitatea lui Bobi sunt cu adevărat notabile, mai ales că acest patruped a scăpat din fața amenințării cu moartea la scurt timp după naștere. El și cei trei frați ai săi au fost priviți ca o povară în familia Costa, iar tatăl lui Leonel a luat decizia de a-i abandona sau chiar de a-i supune eutanasiei. Însă, printr-un adevărat miracol, Bobi a reușit să supraviețuiască și a fost găsit de copiii familiei ascunzându-se în spatele unui morman de bușteni, conform relatării CNN.

Au reușit să-l aducă acasă, l-au păstrat departe de privirile părinților și l-au hrănit în secret. Până când familia a aflat de prezența lui, Bobi era deja un adult și nimeni nu a mai luat în considerare ideea eutanasierii. Astfel, Bobi a crescut alături de stăpânul său, Leonel, care inițial nici nu dorise să audă de el.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: