Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum a reacționat un străin, venit în România, după ce a călătorit cu un tren mai vechi de 60 de ani: „A fost cumpărat second hand”

Cum a reacționat un străin, venit în România, după ce a călătorit cu un tren mai vechi de 60 de ani: „A fost cumpărat second hand”

Englezul care a mers cu un tren vechi.

Albie Pearce, un tânăr englez pasionat de călătorii și cu un popular canal de YouTube, a împărtășit recent cu urmăritorii săi o experiență de neuitat din România. Aventura sa cu un tren de noapte al CFR Călători, vechi de 60 de ani, a traversat țara de la Timișoara la Iași, o distanță impresionantă de 811 kilometri parcursă în 16 ore și 20 de minute.

Trenul, care include o locomotivă din clasa 64 cu motor diesel și patru vagoane, a surprins prin istoria și designul său. Vagonul în care a călătorit Pearce a fost construit în 1965 în Bremen, Germania de Vest, de către Hansa Waggonbau, și ulterior a fost achiziționat de la Deutsche Bahn. Deși a fost considerat un produs de lux la vremea sa, Albie a descoperit că și după 60 de ani, călătoria cu acest tren rămâne o experiență de valoare.

„În față se află un vagon care are compartimente cu patru paturi sau șase paturi. Aceasta este vagonul în care voi călători. A fost construit în 1965, fiind realizat de Hansa Waggonbau în Bremen, Germania de Vest.

A fost cumpărat second hand de la Deutsche Bahn. A fost un produs de lux, dar așa cum o să vedeți, tot cred că este o modalitate excelentă de a călători peste 60 de ani.”, a spus Albie Pearce.

Ce a transmis călătorul străin

Deși facilitățile nu erau cele mai moderne, cu toalete vechi și un duș evitat de Pearce, englezul a fost încântat de designul interior și de confortul neașteptat al paturilor. A observat chiar și un semn multilingv de bun venit, care a adăugat o notă de autenticitate și eleganță călătoriei.

„Cu 60 de ani de serviciu în spate, este sigur să spunem că această toaletă nu a fost cea mai modernă. Oricum, dozatorul de săpun a funcționat bine la fel ca și apa. Odată ce am reușit să îl fac să funcționeze, ceea ce a produs a fost o stropire blândă de apă. Nu am încercat să fac un duș în asta.”, a mai spus Albie Pearce.

În ciuda unor mici inconveniente și defecțiuni, Albie Pearce a mărturisit că a avut una dintre cele mai confortabile nopți petrecute într-un tren de noapte. Apreciind spațiul generos și calitatea somnului, vloggerul a concluzionat că experiența sa în trenurile românești a fost una dintre cele favorite.

„Sunt excelente (n.red. paturile). Par mult mai largi decât media, ceea ce era grozav de văzut. Salteaua era, de asemenea, confortabilă și avea doar cantitatea potrivită de căptușeală. Sub saltea veți găsi un mic suport care va ridica partea superioară a patului. Asta îți permite să te așezi confortabil în timp ce citești o carte sau stai pe telefon.

Am observat și semnul din dulap care saluta pasagerii în germană, engleză, franceză și italiană. Semnul este de cel puțin 30 de ani întrucât în ​​partea de jos erau prezentate logo-uri ale companiilor de cale ferată din Germania de Est și Germania de Vest.”, a adăugat vloggerul.

Raport calitate-preț excepțional

Cu un bilet rezervat cu doar 10 ore înainte de plecare, costul călătoriei a fost de aproximativ 325 de lei pentru o cabină privată, un preț pe care Albie l-a considerat mai mult decât echitabil pentru serviciile oferite.

„Aceasta a fost cu adevărat o călătorie confortabilă. Deși aceste vagoane au 60 de ani, cu siguranță oferă mult confort. În ciuda vechimii și a drumului accidentat, confortul și spațiul disponibil au fost excelente, oferind o ambianță autentică și memorabilă”, a încheiat Pearce.

Experiența lui Albie Pearce subliniază faptul că, uneori, călătoriile care par a fi cele mai puțin convenționale sau moderne pot oferi cele mai autentice și memorabile aventuri. Călătoria sa cu trenul în România rămâne nu doar o experiență de povestit, ci și o mărturie a farmecului nealterat al călătoriilor pe șine.

„Asta a fost o noapte cu adevărat confortabilă. Deși aceste vagoane au 60 de ani, cu siguranță oferă mult confort. Sosirea a fost întârziată cu 13 minute, iar după standardele românești acest lucru nu este rău.

Mi-am rezervat biletul cu 10 ore înainte de plecare. Camera mea privată a costat circa 325 lei, ceea ce cred că este un excelent raport calitate-preț pentru o călătorie lungă cu trenul, care are inclusă și cazarea de noapte.

În general, mi-a plăcut foarte mult această călătorie. Vagonul este foarte vechi și călătoria este destul de accidentată, dar confortul și spațiul disponibil au fost excelente, vagoanele din anii 1960 oferind o ambianță cu adevărat autentică.

Deși nu a fost o călătorie ușoară în niciun caz, iar vagoanele par puțin învechite, acesta a fost, de fapt, unul dintre trenurile mele de noapte preferate.”, a încheiat Albie Pearce.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: