Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum a reușit o profesoară să-și convingă elevii să facă liniște. Trucul a dat rezultate din prima: „E cea mai deșteaptă dintre toți, îți zic!”

Cum a reușit o profesoară să-și convingă elevii să facă liniște. Trucul a dat rezultate din prima: „E cea mai deșteaptă dintre toți, îți zic!”

elevi

Să faci liniște la clasă probabil e unul dintre cele mai grele situații dacă ești profesor, în procesul de predare. Mai ales când în fața ta, stau în bănci peste 20 de elevi.

De multe ori, gălăgia îi distrage pe elevi și altfel învățarea noțiunilor devine dificilă. din fericire, o profesoară din Capitală a descoperit o soluție prin care își convinge elevii să tacă și să fie mai degrabă preocupați de lecție, decât de o discuție cu colegul de bancă.

Cum menține profesoara liniștea în sala de clasă

Un elev de gimnaziu i-a povestit unei colege, într-un autobuz din București, cum a reușit o profesoară să mențină liniștea la clasă. Discuția a fost auzită și de o femeie care a urcat discuția dintre cei doi pe rețelele de socializare.

Băiețelul i-a spus că profesoara le-a spus elevilor că le dă lucrare dacă fac gălăgie. Astfel, ca și pedeapsă de fiecare dată când un copil vorbea neîntrebat scria pe tablă o literă din cuvântul „liniște”, iar când cuvântul era complet, venea și lucrarea.

Doar că elevii s-au oprit la ultima literă din cuvânt.

„Pe linia 226, un puști de clasa a 5-a (rezultă asta din conversație) îi povestește entuziasmat unei colege despre una dintre profesoare.

– E cea mai deșteaptă dintre toți, îți zic! La ce crezi că s-a gândit, ca să nu mai fie haos în clasă? Ne-a spus așa: „De fiecare dată când unul dintre voi vorbește fără să fie cazul, îi deranjează pe colegi sau întrerupe ora, scriu pe tablă câte o literă din cuvântul LINIȘTE. Când ajungem la litera E, vă dau test. Fără discuție”, povestește o jurnalistă pe Facebook.

Copiii, cei mai liniștiți

Aceasta își amintește cum băiatul povestea entuziasmat, ca o poveste, întregul scenariu de la clasă, când toți copiii s-au simțit „cei mai cuminți copii din istorie”.

„Fata îl ascultă concentrată, de parcă i se povestește un film de acțiune. Fiindcă băiatul prelungește suspansul tăcând, decide să-l întrebe:

– Și? Ce s-a întâmplat?

Mulțumit, puștiul zâmbește: a reușit să-și cucerească auditoriul cu o poveste interesantă. Și, cum nu vrea să lase loc de plictiseală, continuă încântat:

– Păi, ce să se întâmple? La început, noi am crezut că glumește sau că vrea să ne sperie… Și au mai fost câțiva dintre noi care n-au respectat regula. Până și eu m-am trezit că vorbesc aiurea, și-am luat primul „L”! De fiecare dată când cineva făcea o prostie, pac!

– o literă pe tablă… Și-am ținut-o așa până când pe tablă s-a văzut scris L I N I Ș T. Nici măcar n-a durat mult… (Râde) Mamă, ce cuminți am fost toți, din momentu’ ăla! Cei mai cuminți copii din istorie!”, mai scrie persoana care a auzit discuția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: