Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum arată astăzi faimosul tren Orient Express. Ce s-a ales de luxul de altădată FOTO

Cum arată astăzi faimosul tren Orient Express. Ce s-a ales de luxul de altădată FOTO

GALERIE FOTO (6) Orient Express

Orient Express a devenit astăzi o legendă care are în spatele ei povești și experiențe deosebite. La bordul trenului Orient Express au călătorit regi și actori faimoși.

Cum arată astăzi faimosul tren Orient Express

Orient Express este cel mai cunoscut tren din lume, care are la bordul său povești și experiențe nemaiîntâlnite.

Orient Express a devenit numele unei linii feroviare de distanță lungă pentru pasageri, fiind construită de Compania Internațională de Vagoane, după modelul operat de Compania Pullman din Statele Unite ale Americii.

În 1865, Georges Nalgelmackers, fiul unui bancher belgian, a investit bani într-un tren care călătorește în întreaga Europa, pe o rută care măsura mai bine de 2.400 de kilometri.

După mai multe încercări eșuate, în anul 1883, Compania Internațională a Vagoanelor de Dormit, a lui Georges, formează o rută care lega Parisul de Instanbul.

După ce mai multe publicații au denumit trenul Orient Express, Nalgelmackers a adoptat numele imediat.

Așadar, în 1883, Orient Express pleca pentru prima dată din Gara de Strasbourg, Paris spre Istanbul. Printre pasageri, s-au numărat ziariști, invitați specială pentru a arăta lumii întregi acest fenomen.

Orient Express, cel mai cunoscut tren. Cum arăta acesta?

Orient Express avea pereții căptușiți cu panouri de lemn din esențe scumpe, fotoliile din cabine erau alcătuite din piele, iar în dormitor, pasagerii se puteau odihni în așternuturi de mătase. Întreaga călătorie spre Paris, a durat 80 de ore.

De-a lungul timpului, Orient Express a transportat mai multe celebrități de toate rangurile, iar în 1992 acesta s-a bucurat de o popularitate foarte mare, după ce scriitoarea Agatha Christie s-a inspirat din poveștile care înconjurau acest tren și a scris romanul „Crima din Orient Express”, care a ajuns ulterior să fie și film.

La momentul actual, trenul nu mai face legătura dintre Paris și Istanbul, ultima călătorie pe această rută având loc pe data de 8 iunie 2007.

Din acea zi, deși trenul a rămas cu numele de Orient Express, ruta a fost scurtată, existând numai traseul de la Strasburg până la Paris.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: