Redactia.ro
Home » Stil de viață » Drumul care dispare de două ori pe zi. Unde se află și cum se explică asta

Drumul care dispare de două ori pe zi. Unde se află și cum se explică asta

Drumul care dispare

În cazul în care vă aflați în Franța și treceți pe un drum, iar la întoarcere nu îl mai găsiți, să știți că nu aveți halucinații. Dacă așteptați câteva ore, o să-l întâmpinați din nou.

Acest lucru este real 100%! Este vorba despre Passage du Gois, care dispare de două ori pe zi sub apă. Incredibil, nu-i așa?

Drumul care dispare de două ori pe zi sub apă. Care este secretul?

Locuitorii insulei franceze Noirmoutier întâmpină în fiecare zi un fenomen incredibil  în timp ce traversează Pasajul du Gois.

Passage du Gois este acoperit de două ori pe zi de apa, șoseaua fiind deschisă pentru circulație doar în anumite intervale orare. Pasajul a apărut pentru prima dată pe o hartă în 1701, iar drumul are o lungime de 5 kilometri. Fenomenul este extrem de ciudat, dar incredibil în același timp!

Acest drum este o șosea îngustă, formată din aluviuni care s-au acumulat încetul cu încetul, de-a lungul anilor.

Dacă vrei să circuli pe el, autoritățile au montat panouri, care informează oamenii dacă drumul este practicabil sau nu. Însă, câteodată, unii șoferii nu respectă această regulă, crezând că pot fi mai rapizi decât apele mării, dar se înșeală.

Drumul care apare și dispare. Ce se întâmplă când drumul este cuprins de apă?

De-a lungul timpului au avut loc numeroase evenimente neplăcute din cauza aceasta, motiv pentru care autoritățile franceze au montat în zonă și niște turnuri de salvare în care cei prinși în apă să se poată urca până când apa se va retrage.

Din cauza faptului că este scunfundat la patru metri sub apă, în cea mai mare parte a zilei, drumul este alunecos când devine circulat.

Autoritățil franceze îi sfătuiește pe turiști și pe șoferi să meargă încet și să nu inițieze opriri bruște. Totodată, legea francează interzice parcarea pe Pasajul du Gois din Franța.

Drumul poate fi practicabil în timpul refluxului, care durează aproximativ o oră. Mai exact, ruta este accesibilă cu aproximativ o jumătate de oră și după reflux, ceea ce înseamnă că timp de două ore, drumul poate fi parcurs în siguranță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: