Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cel mai ciudat fenomen din istorie. Anul în care luna a dispărut de pe cer

Cel mai ciudat fenomen din istorie. Anul în care luna a dispărut de pe cer

Luna a disparut de pe cer

Un lucru cu adevărat fenomenal a avut loc în urmă cu un mileniu, mai exact când luna a dispărut complet de pe cer. Cerul a fost întunecat luni de zile, iar un nor uriaș de particule bogate în sulf a apărut deasupra stratosferei. Care sunt explicațiile specialiștilor?

Anul în care luna a dispărut de pe cer

În anul 1110, luna a dispărut de pe cer, după ce un nor uriaș de particule de sulf a apărut deasupra stratosferei.

Specialiștii sunt de părere că acest lucru a avut loc din cauza faptului că mai mulți cercetători au forat și analizat nucleele de gheață, iar aerosolii cu sulf care au ajuns în stratosferă au revenit pe suprafață.

Cercetătorii sunt de părere că depozitul sufuros a fost depus de o erupție mare produsă în 1104 de șa vulcanul Poarta către Iad, numit Islanda Hekla.

În urmă cu câțiva ani, specialiștii au descoperit că Groelanda Ice Core Cronologia 2005 a fost oprit în primul mileniu, timp de șapte ani.

‘O descoperire importantă care rezultă din această întâlnire revizuită de bază cu gheață este un semnal vulcanic bipolară majoră și până în prezent nerecunoscut cu depunerea de sulfat de la sfârșitul lui 1108 sau începutul anului 1109 CE și care persistă până la începutul anului 1113 CE în înregistrarea Groenlanda’, a specificat Sebastian Guillet.

Ce au descoperit specialiștii

Pentru a afla cât mai multe lucruri despre acest fenomen, cercetătorii au căutat înregistrări medievale de eclipse lunare ciudate, care ar putea corespunde cu norul de ceață a unei erupții vulcanice puternice.

‘Fenomenele optice atmosferice spectaculoase asociate cu aerosolii vulcanici de mare altitudine au atras atenția cronicarilor încă din cele mai vechi timpuri. În special, luminozitatea raportată a eclipselor lunare poate fi utilizată atât pentru detectarea aerosolilor vulcanici în stratosferă, cât și pentru cuantificarea adâncimilor optice stratosferice în urma erupțiilor mari’, a mai concluzionat echipa condusă de Guillet.

Așadar, cercetătorii NASA au descoperit șapte eclipse de lună vizibile în Europa între 1110 și 1120, iar printre acestea se numără și descrierea unei eclipse care a avut loc în Mai, 1110. În acea perioadă, cerul s-a întunecat timp de mai multe luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: