Redactia.ro
Home » Știri » Fenomenul produs în plină pandemie! Scad drastic prețul chiriilor în București

Fenomenul produs în plină pandemie! Scad drastic prețul chiriilor în București

Criza în care România a intrat din cauza pandemiei de coronavirus afectează și piața imobiliară. Chiriile au scăzut în toată țara, cu un procent cuprins între 15 și 25%. Chiar și-n rândul vânzărilor apartamantelor sunt schimbări, înregistrându-se scădere considerabile. Iată, așadar, cum a afectat pandemia piața imobiliară!

Au scăzut chiriile în București

Dat fiind faptul că mulți dintre studenți au plecat din București, prețul apartamentelor a scăzut și el. Un proprietar a mărturisit că apartamentul pe care de obicei și-l închiria cu 350 de euro, acum îl închiriază cu doar 290 de euro. Ba mai mult, e dispus să lase încă 20 de euro, dacă se arată cineva interesat. ”Domnișoara care a stat era studentă. A plecat din cauza coronavirusului, tatăl ei a rămas fără serviciu, lucrând în domeniul horeca. I-am propus o reducere de preț. Chiar și așa nu și-a permis”.

Alexandru, de profesie agent imobiliar, spune că e un fenomen cu care se confruntă din plin. Are în portofoliu mai multe apartamente cărora nu le găsește chiriaș. Asta cu toate că prețul de închiriere a scăzut chiar și cu 25% din prețul obișnuit.

Asta face ca acum, în plină pandemie, să poți închiria o locuință cu două camere la preț de garsonieră, spun specialiștii.

Scăderi de 15-25% în rândul chiriilor

Unii proprietari, pentru a nu-și pierde chiriașii, au fost dispuși de a diminua costurile chiriilor. Cei mai mulți dintre ei au recurs și la reduceri de 20%, numai pentru a nu se confrunta cu nevoia de a-și căuta noi chiriași în plină pandemie.

Cât despre modalitatea prin care poți închiria apartamente, în plină pandemie, agenții imobiliari au găsit o metodă sigură pentru a face asta. Aceștia au pregătit tururi virtuale pentru cei interesați, fără să fie nevoiți să se prezinte la fața locului. Ulterior, contractul ar fi făcut online și trimis atât chiriașului, cât și proprietarului.