Redactia.ro
Home » Monden » Cum arată astăzi mormântul lui Adrian Iovan. Timpul i-a șters numele de pe cruce

Cum arată astăzi mormântul lui Adrian Iovan. Timpul i-a șters numele de pe cruce

GALERIE FOTO (6) Cum arată astăzi mormântul lui Adrian Iovan.

Cum arată astăzi mormântul lui Adrian Iovan. Fostul soț al Romaniței Iovan s-a stins din viață în urmă unui accident aviatic. Adrian Iovan își duce somnul de veci în Cimitirul Bellu, acolo unde sunt îngropați și părinții săi. Cum arată mormântulul pilotului la opt ani de la moartea sa?

Cum arată astăzi mormântul lui Adrian Iovan. Timpul i-a șters numele de pe cruce

Adrian Iovan a murit în tragicul accident aviatin din Apuseni, produs pe 20 ianuarie 2014. Peste câteva zile se vor împlini opt ani de la moartea pilotului. Adrian Iovan a murit alături de tânăra Aura Ion. Fostul soț al Romaniței Iovan este înmormântat în Cimitirul Bellu, acolo unde sunt îngropați și părinții săi. Mormântul pilotului a rămas unul simplu, peste care se găsesc două ghiveci cu flori uscate. De asemenea, pe crucea de piatră, numele pilotuluis s-a șters de mult timp, iar fotografia cu chipul acestuia inca lipsește.

Cu toate astea, pala de elice pe care însuși pilotul a așezat-o la mormânt înainte să moară, a rămas intactă. Pala este specifică mormintelor aviatorilor, iar acesta este singurul element care atrage atenția la mormântul lui Adrian Iovan. Paznicii din cimitir au declarat că în afară de Romanița, nu prea au mai apărut persoane care să îi viziteze locul de veci fostului pilot.

Opt ani de la tragedia din Apuseni

Pe 20 ianuarie se împlinesc opt ani de la tragicul aviatic din Apuseni, în urma căreia a murit pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină, Aura Ion. Pe lângă cele două victime, au rămas în memoria colectivă eșecul intervenției de căutare organizată de autorități, dar și imaginea celor trei bărbați din Horea care au ajuns primii la locul accidentului, după mai bine de cinci ore. Un avion de tio Britten Norman Islander care executa o cursă umanitară, a executat o aterizare forțată într-o zonă împădurită, lângă satul Petreasa. Avionul, pilotat de Adrian Iovan, în calitate de comandant și Răzvan Petrescu în calitate de copilot, transporta la acel moment o echipă de cinci cadre medicale de la București la Oradea. Comandantul Adrian Iovan și studenta la Medicină Aura Ion au murit, iar copilotul și cei patru medici au fost răniți.

Medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias și Cătălin Pivniceru de la Spitalul Sfânta Maria și Sorin Ianceu de la Spitalul Municiparl din Beius au fost cei care au fost salvați în urma accidentului. Echipa medicală merge la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascultar cerebral. Femeia care urma să primească ficatul de la donator a decedat ulterior.

Anunțarea accidentului a fost făcută de dr. Zamfir prin 112 la ora 16.16, iar la caăutare au participat peste 70 de pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști și salvamontiști, dar și 200 de localnici din comuna Horea. Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici după căutări care au durat cinci ore. STS și celelalte instituții cu atribuții în domeniu nu au putut localica cu precizie semnalul telefonului de la care a realizat apelul medicul Zamfir. Pilotul Adrian Iovan a fost găsit incarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, ci hipotermie severă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: