Redactia.ro
Home » Monden » Cum arată casa lui George Buhnici. S-a clasat în top 10 mondial

Cum arată casa lui George Buhnici. S-a clasat în top 10 mondial

GALERIE FOTO (7) Cum arată casa lui George Buhnici

Cum arată casa lui George Buhnici. Celebrul prezentator Tv și-a deschis ușile casei și le-a arătat românilor cum a reușit locuința sa să se clasifice în top 10 datorită tehnologiei avansate. Vila lui George Buhnici este complet diferită spre deosebire de celalalte.

Cum arată casa lui George Buhnici. S-a clasat în top 10 mondial

Jurnalistul și-a exprimat pasiunea pentru tehnologie și mereu a fost la curent cu toate schimbările pe plan tehnologic. De aproape cinci ani, George Buhnici trăiește într-o casă independentă de furnizorul clasic de energie. Deși din exterior ar putea părea o vilă obișnuită, interior este de-a dreptul uimior. Casa lui George și a Lorenei Buhnici este alimentată cu energie de la panourile voltaice. De asemenea, în curte are o stație de încărcare pentru mașinile electrice. „În lunile de vară, eu sar constant de 2,4-2,5 megawaţi, adică de mii de kilowaţi, şi practic îmi încarc maşina, încălzesc casa, încălzesc apa, ţin luminile aprinse şi mai şi bag în reţea, deci îmi anulez factura, cum ar veni. Aşa că investiţia în fotovoltaice, care părea o chestie de lux acum 5 ani, dintr-o dată devine business. Pe mine mă pasionează tehnologia, dar cel mai mult mă pasionează eficienţa”, spune el într-un reportaj realizat de Antena Stars.

Iluminatul, înăzlitul, consumul de apă și deschiderea ușilor sunt supervizate și comandate chiar prin telefon, cu ajutorul aplicațiilor. În interiorul casei sunt uși cu deschidere cu amprentă, un sistem de ventilație și de filtrare a aerului inteligent, corpuri de iluminat și baterii sanitare cu senzori. Mai mult, toaletele sunt controlate cu telecomandă, întrerupătoare tip mini-tablete, țevi de apă cu filtre integrate plus un studio cu tehnică de ultima oră. „Au fost mulţi oameni care au râs de mine. Mi-au zis: „Băi, dar eşti nebun? De ce să dai atâţia bani, să investeşti atât de mult în tehnologie într-o casă de lemn, relativ mică, Şi le-am spus: „E o casă care nu are facturi”.Tehnologia asta trebuie să facă, să ne ajute să trăim vieţi mai bune, dar să ne şi protejeze de fluctuaţii de genul ăsta, pentru cănu ne putem baza la nesfârşit pe combustibilul fosil.”

George Buhnici, un pont pentru toți românii

George Buhnici și-a construit casa visurilor sale. Jurnalistul este pasionat de tehnologie, motiv pentru care și-a construit vila într-o adevărată bilă tehnologică. Prezentatorul tv a venit și cu un pont pentru cei care vor să-și reducă factura la gaze.

„Cei mai mulţi dintre noi nu ştiu că, dacă ridici temperatura în casă peste 21 de grade, fiecare jumătate de grad pe care o pui în plus îţi afectează negativ sănătatea. Deci cei care îşi încălzesc casa la 23-24 de grade li se pare lor că le e mai bine, dar de fapt îşi fac rău, pentru că temperatura mai mare iarna face ca umiditatea să scadă. Şi ni se usucă nările, răcim mai repede… Şi o să vezi că, dacă te obişnuieşti cu 21 de grade, nu mai vrei. Cineva şi-a redus factura de gaze cu 40%, doar pentru că a redus temperatura din casă de la 24 la 22 de grade.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: