Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » FOTO Cum arată Căsuţa Albastră, colțul rupt din Rai al României. Aici veți găsi o cascadă miraculoasă

FOTO Cum arată Căsuţa Albastră, colțul rupt din Rai al României. Aici veți găsi o cascadă miraculoasă

GALERIE FOTO (7)

Căsuţa Albastră din satul Jgheaburi din Argeş aparține unui peisaj idilic! O puteți găsi la doar 156 de kilometri de Bucureşti, în satul Jgheaburi, din comuna argeşeană Corbi. Iată ce loc minunat puteți vizita în această vară! Din moși strămoși se spune că locul unde este plasată căsuța este unul miraculous!

Căsuţa Albastră, colțul rupt din Rai al României

Căsuţa Albastră este un loc unicat și pentru faptul că este singura proprietate care are pe teritoriul său o cascadă naturală în curte, ce atrage mii de turiști.

Există o întreagă serie de legende legate de formaţiunea pe care se află căsuța. Legenda spune că este un os de uriaş pietrificat, aflat în peretele de calcar din spatele căsuței

Drumul de la Piteşti spre Jgheaburi este de doar 50 de kilometri şi poate fi o experienţă special pentru șoferi, datorită frumuseții peisajelor din jur care parcă ne conduc spre un loc ascuns din Rai. După 15 kilometri pe DN73, faci stânga în direcţia Domneşti şi traversezi comunele Dârmăneşti, Coşeşti, Pietroşani şi Domneşti înainte de a intra în Corbi. De o parte şi de alta e drumului se pot vedea sute de case construite într-un peisaj, am putea spune, atemporal. Odată ajuns în centrul comunei Corbi, se conduce spre dreapta, mai apoi se traversează un pod metalic şi după nici o jumătate de kilometru vei ajunge la cele două minuni ale României pitoreşti prea puţin cunoscute, dar care merită să fie în centrul atracției turistice din țara noastră.

Minunile din satul Jgheaburi

Prima minune ce trebuie obligatoriu vizitată este Corbii de Piatră, cea mai veche mănăstire rupestră din România care datează din secolul al XIV-lea și găzduieşte cel mai vechi ansamblu de pictură.

Căsuţa albastră, a doua minune din acest loc mirific a fost construită în anul 1868, la nici o sută de metri de mănăstirea Corbii de Piatră ajungi într-un loc cu adevărat miraculos.

Grădina care înconjoară casa, dar şi cascada naturală din spate par cumva „o anticameră a Raiului”, potrivit „adevărul”.

Gospodăria Mamei Uţa

Locul unde este plasată căsuța mai este cunoscut şi sub numele de „gospodăria Mamei Uţa”, potrivit vecinilor.

„Maria Vlădescu s-a născut şi a trăit în Căsuţa Albastră toată viaţa. De căsuţă şi de gospodărie se ocupă de mai mulţi ani cu multă pasiune nepoata sa Mihaela Sescioreanu împreună cu soţul său Nicolae Sescioreanu. Doi oameni harnici ce muncesc de dimineaţa până seara şi care sunt foarte ataşaţi de aceste locuri desprinse parcă din Paradis”, mai povestește sursa.

Atunci când vin turiştii la căsuța din satul Jgheaburi, Nicolae Sescioreanu, Ninel pentru apropiaţi, devine un ghid fantastic ce îi farmecă pe aceștia cu legendele locale. Vizitatorii sunt vrăjiţi de șarmul acestuia.

Misterioasa piatră în formă de os de uriaş   După cum spune Nicolae Sescioreanu, Căsuţa Albastră a fost ridicată în 1868 de către un unchi al bunicii soţiei sale, pe care îl chema Ioan Jghebeanu. „Mama Uţa”, bunica Mihaelei Sescioreanu, s-a stins din viaţă la 87 de ani, pe 7 ianuarie 2014.

„Acea formă din piatră pe peretele de calcar din spatele casei despre care se spune că ar putea fi un os de uriaş a fost descoperit acum 44 de ani de un profesor din zonă, pe numele său Ioan Andreescu. Îi plăcea liniştea în grădină, venea des acolo să citească şi a analizat pietrele. Seamănă cu un os de uriaş, au fost specialişti care au luat probe şi au spus că nu a fost om. Sunt multe ipoteze, inclusiv că aici ar fi fost uriaşi de şase-şapte metri înainte de Potop”.

Turiștii Căsuţei Albastre se încarcă cu energii pozitive

Numeroşi turişti au rămas fascinaţi de Căsuţa Albastră şi de gospodărie. Legat de cascada din spate, Nicolae Sescioreanu precizează că „aceasta nu curge tot timpul. La un moment dat, prin 1999-2000, cascada a îngheţat timp de mai mult de zece  zile, de dinainte de Crăciun până după Sfântul Ion. Atunci la Corbi temperatura a scăzut până la – 27 grade Celsius, un record pentru ultimele decenii. De cinci luni, cascada curge fără pauză. Are zece metri înălţime. Şi eu am auzit că aici ar fi singura gospodărie din lume cu cascadă naturală. Mi-au spus şi mie acest lucru mai mulţi turişti, ei au citit tot felul de informaţii pe internet”.

„În zilele de muncă la coasă nu mai ai timp de nimic”, spune Nicolae Sescioreanu. În grădina casei, aproape de peretele din calcar de zece metri pe care se distinge acea formă asemănătoare cu un os de uriaş, se distinge o piatră mare neobişnuită ce seamănă cu un ochi. Un alt motiv palpabil pentru a alimenta legendele privind uriaşii care ar fi avut sălaş la Corbi acum câteva milenii. Cert este că locul are un farmec inefabil şi te umple cu o energie specială. „Au fost destui turişti care mi-au spus că au plecat de aici din grădină încărcaţi cu energie şi că le-a plăcut mult locul şi grădina”.   „Vreau să las locul aşa cum e”

Sursa foto: „Fanatik”, „calatoriifestinalente.wordpress.com”

 Vizitarea Căsuţei Albastre este gratuită

Vizitarea Căsuţei Albastre şi a grădinii cu cascadă este gratuită, desi mulți l-au sfătuit pe proprietar să facă pensiune:

„Au fost şi oameni care mi-au spus să fac pensiune sau să pun grătare. Însă eu nu vreau să fac asta. Vreau să las locul aşa cum e”, adaugă Nicolae Sescioreanu. Bunica soţiei sale a primit la un moment dat o ofertă de la o familie de italieni de a da Căsuţa Albastră pentru un apartament la oraş. I-a refuzat de la început.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: