Redactia.ro
Home » Monden » Cum arăta Cătălin Scărlătescu în tinerețe? Transformarea celebrului chef este de nerecunoscut

Cum arăta Cătălin Scărlătescu în tinerețe? Transformarea celebrului chef este de nerecunoscut

GALERIE FOTO (2) Cum arăta Cătălin Scărlătescu în tinerețe? Transformarea celebrului chef este de nerecunoscut

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți maeștri bucătari din România, este un nume bine-cunoscut în industria culinară. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu cum arăta acesta în tinerețe. În acest articol, vom explora povestea lui Cătălin Scărlătescu și transformarea sa de-a lungul anilor!

Originea pasiunii pentru bucătărie

Pasiunea lui Cătălin Scărlătescu pentru bucătărie a fost influențată și cultivată încă de la o vârstă fragedă de către bunica sa. Crescând într-o familie cu rădăcini în industria culinară, a avut oportunitatea de a se familiariza cu arta gătitului încă din copilărie. La vârsta de doar 7 ani, el a gătit prima sa mâncare, o tocană de cartofi, sub îndrumarea bunică-sii, un moment care a marcat începutul unei pasiuni pentru gătit care urma să dureze o viață întreagă.

„Există niște mese de inox, care undeva jos au o poliță. Eu, în momentul în care am fost adus de la maternitate, într-un coșuleț din-ăla, m-au vârât acolo, că aveau treabă. (…) Eu am învățat să merg în restaurant, ținându-mă de fețele de masă.

Părinții mei, neamurile mele au fost cârciumari. Străbunicul meu era din Cotu Văii, Gheorghe Ene îl chema și avea o căruță cu care căra mâncare la lingurari, adică la oamenii care munceau pe câmp. Aveam 3 ani și mă lua în căruță. Mă duceam și puneam mâncare la lingurari.

La 7 ani am făcut, la telefon, prima mea tocană de cartofi cu bunică-mea. Și uite așa am început să gătesc în bucătărie. (…) Nu știu să fac altceva”, a recunoscut Cătălin Scărlătescu în podcastul lui Speak.

Călătorii în jurul lumii pentru a învăța arta culinară

La doar 20 de ani, Cătălin Scărlătescu a luat o decizie îndrăzneață și a părăsit România pentru a explora bucătăriile internaționale din întreaga lume. Această experiență a contribuit semnificativ la dezvoltarea sa ca bucătar și la înțelegerea diversității culinare. Călătorind și experimentând preparate din diferite culturi, el și-a dezvoltat abilitățile culinare și a adus această diversitate în bucătăria sa.

De la bucătăria de acasă la celebritate TV

În 2012, Cătălin Scărlătescu și-a făcut debutul în lumea televiziunii românești, alăturându-se echipei emisiunii „Masterchef” de la Pro TV. Colaborarea sa cu Sorin Bontea și Florin Dumitrescu a captivat imediat publicul, iar acest format a devenit un fenomen de televiziune. A devenit rapid unul dintre cei mai iubiți jurați din show-ul de gătit și a strâns o bază de fani dedicată.

În 2016, Cătălin Scărlătescu s-a mutat la emisiunea „Chefi la cuțite,” continuându-și succesul în lumea televiziunii. Cu toate acestea, în octombrie 2023, el și colegii săi bucătari au decis să-și dea demisia, invocând o stare de oboseală și dorința de a explora noi provocări.

Cum arăta Cătălin Scărlătescu în tinerețe

Din bucătăria de acasă și poveștile din copilărie, Cătălin Scărlătescu a ajuns la vârfurile celebrității culinare din România. Cu un palmares impresionant și o experiență vastă, el deține acum trei restaurante în București, unde pasionații de gastronomie au ocazia să savureze preparatele sale inovatoare.

Despre transformarea sa, Cătălin Scărlătescu a spus:

„Eram la mare, pe plajă, cu un coleg din clasa a V-a. Stăteam cu picioarele în apă, pusesem un tomberon între noi și jucam table. La un moment dat, mi-a sunat telefonul și am fost anunțat că voi face parte din juriul unui cooking show. Mi-a scăpat telefonul din mână, direct în apă.

I-am scos repede cartela, am pus-o la uscat, am folosit un alt telefon și abia a doua zi am fost sunat din nou pentru a stabili o primă întâlnire. Atunci i-am cunoscut prima oară pe Florin și pe Sorin. Ne-am văzut întâi la mine acasă, iar ulterior ne-am întâlnit și cu producătorul nostru, geniala Mona Segall.

Îmi aduc aminte că ne-am văzut undeva pe bd. Dacia, stăteam la o terasă și eu mă tot gândeam ce mi se întâmplă. A doua zi am mers la o sedință foto și știu că toți oamenii cu care ne întâlneam ne spuneau că o să fie supertare, se uitau la noi cu multă curiozitate.

Eu nu mai înțelegeam nimic. La început, mi-a fost frică de televiziune, nu știam ce înseamnă, ce presupune, de asta în primul an nici nu am renunțat la locul de muncă pe care îl aveam, le-am făcut pe amândouă în paralel”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu pentru Viva.

Astfel, Chef Cătălin Scărlătescu este un nume care a devenit sinonim cu gastronomia românească, iar transformarea sa de-a lungul anilor, de la bucătăria de acasă la celebritatea televizorului, este una impresionantă. Cu o poveste de viață inspirațională și o pasiune profundă pentru gătit, el continuă să inspire și să încânte publicul cu preparatele sale delicioase!

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: