Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată copilul de 6 ani din Gorj care a fost vândut de părinți pe 8.000 de lei. S-a aflat ce se va întâmpla cu el

Cum arată copilul de 6 ani din Gorj care a fost vândut de părinți pe 8.000 de lei. S-a aflat ce se va întâmpla cu el

GALERIE FOTO (5)

Recent, România a fost zguduită de un caz tulburător de trafic de minori care a implicat vânzarea unui copil de doar șase ani, originar din Gorj, către un cetățean german pentru suma de 8.000 de lei. Această poveste nefericită a captat atenția opiniei publice și a autorităților, atât în România, cât și în Germania.

Copilul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită pentru a-i proteja intimitatea, a fost vândut în urmă cu aproximativ patru luni, dar abia acum cazul a ajuns în lumina reflectoarelor. Primele imagini cu minorul au fost difuzate de Antena 3, marcând un moment crucial în demersurile de repatriere a acestuia. Momentan, copilul se află în custodia autorităților germane, iar un secretar de stat român s-a deplasat în Germania pentru a coordona transferul minorului înapoi în România.

Ce se va întâmpla cu minorul

Autoritățile române au cerut colaborarea Ministerului Justiției din Germania pentru a obține mai multe informații despre circumstanțele în care minorul a fost scos din țară și despre starea sa actuală. DIICOT a deschis un dosar pentru trafic de minori, investigând circumstanțele și persoanele implicate în acest caz nefast.

Informațiile inițiale sugerează că cetățeanul german a folosit o procură notarială falsă pentru a trece granița cu copilul, oferind mită atât notarului, cât și vameșilor. Incidentul a fost descoperit după ce reprezentanții DGASPC, care monitorizau familia copilului, au observat lipsa acestuia în timpul unei vizite de rutină.

De ce a fost vândut copilul, de fapt

Complicând și mai mult situația este incertitudinea legată de motivele pentru care copilul a fost vândut. Nu este clar dacă cetățeanul german intenționa să exploateze copilul sau pur și simplu dorea să devină tată. Într-un caz similar din trecut, o femeie condamnată pentru fals în acte a susținut că a fost vorba despre „o adopție prescurtată”, o apărare care a fost acceptată de instanță, deși fapta a fost considerată suficient de gravă pentru a atrage condamnarea cu executare a celor implicați.

Acest caz subliniază vulnerabilitatea copiilor în fața rețelelor de trafic de persoane și nevoia urgentă de măsuri de protecție mai eficiente. În urma acestui incident, Ministerul Familiei a cerut clarificări și acțiuni decisive pentru prevenirea unor astfel de cazuri în viitor.

Pentru a combate traficul de minori, este crucială o colaborare intensificată între agențiile de stat, organizațiile internaționale și societatea civilă. De asemenea, este esențială îmbunătățirea mecanismelor de monitorizare a familiilor aflate în situații de risc și implementarea de programe educaționale destinate părinților despre consecințele legale și morale ale astfel de acțiuni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini