Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată creatura devoratoare de creier. Din păcate, această fetiță nu a avut nicio șansă

Cum arată creatura devoratoare de creier. Din păcate, această fetiță nu a avut nicio șansă

GALERIE FOTO (2) creier

O fetiță de 10 ani din Statele Unite a murit din cauza unei infecții provocate de o amibă „devoratoare de creier”, pe care a luat-o dintr-un râu din Texas.

Au existat doar 145 de cazuri de acest fel în Statele Unite de când a fost descoperită creatura prima oară în anii ’60, scrie The Independent.

Din păcate, Lily Mae Avant, în vârstă de 10 ani, nu a avut nicio șansă. Fata a luat bacteria din râul Brazos, unde s-a scăldat împreună cu familia. Apoi a început să acuze dureri de cap pe 8 septembrie, simptom urmat la scurt timp de febră.

După spitalizarea de urgenţă, medicii au descoperit prezenţa „unei amibe foarte rare şi agresive” care i-a atacat o parte din creier, potrivit familiei copilului.

„Frumoasa noastră fetiţă este (…) în braţele lui Iisus”, a scris familia, luni, într-un grup de Facebook creat după îmbolnăvirea ei.

Departamentul de Sănătate din Texas a confirmat presei locale că ea a contractat o infecţie cu amiba Naegleria fowleri, care preferă apele dulci şi calde ale lacurilor şi râurilor, dar şi izvoarele geotermale şi piscinele insalubre.

„Amiba este prezentă în cursurile de apă dulce din Texas şi în alte locuri din Statele Unite. Cazurile sunt extrem de rare, deşi milioane de oameni înoată în lacuri şi râuri în fiecare an”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, Chris Van Deusen.

Această amibă pătrunde în nări şi ajunge apoi la creier, provocând migrene severe, hipertermie, probleme la nivelul gâtului şi vărsături, vertij, letargie, confuzie şi halucinaţii.

Anul trecut, un bărbat de 29 de ani din New Jersey, Statele Unite, pe nume Fabrizio Stabile, a murit la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu infecţie provocată de această amibă.

Fluidul cerebrospinal a fost testat pozitiv pentru Naegleria fowleri, care a provocat o infecţie rară ce a fost diagnosticată la numai 143 de cazuri din Statele Unite în ultimii 55 de ani, a menţionat la acea vreme familia bărbatului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: