Redactia.ro
Home » Monden » Cum arată linia de succesiune pentru tronul Marii Britanii, de fapt. Ce șanse are Prințul Harry să devină rege în locul tatălui său, Charles

Cum arată linia de succesiune pentru tronul Marii Britanii, de fapt. Ce șanse are Prințul Harry să devină rege în locul tatălui său, Charles

În lumina recentelor evenimente medicale ce îl vizează pe Regele Charles al Marii Britanii, întreaga lume este cu ochii pe Casa Regală, speculând despre viitorul coroanei și impactul pe care sănătatea sa fragilă l-ar putea avea asupra liniei de succesiune.

Diagnosticat în februarie 2024 cu o formă de cancer, descoperită în urma unei intervenții pentru un adenom de prostată, viitorul monarhiei britanice pare acum învăluit în incertitudine.

Cine îi va lua locul Regelui Charles

În cazul nefericit în care Regele Charles ar trebui să abdice sau dacă ar deceda, tronul Marii Britanii ar reveni automat fiului său, Prințul William, Prinț de Wales. Această succesiune nu doar că reconfirmă continuitatea dinastiei, dar pregătește și terenul pentru o nouă generație de regalitate.

Fiul cel mare al Prințului William, Prințul George, în vârstă de doar zece ani, ar deveni astfel prinț moștenitor, urmat de sora sa, Prințesa Charlotte și apoi fratele lor, Prințul Louis.

Ce șanse are Prințul Harry să devină rege

Dacă, din întâmplare, niciunul dintre copiii Prințului William nu ar putea sau nu ar dori să preia coroana, linia de succesiune ar trece la următorul frate, Prințul Harry, Duce de Sussex. El este urmat de proprii săi copii, Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

Mai departe, linia de succesiune continuă cu Prințul Andrew și urmașii săi, reflectând o structură complexă și bine definită a succesiunii regale, pregătită să asigure stabilitatea monarhiei.

Ce s-ar întâmpla cu Regina Camilla, după moartea Regelui Charles

Regele Charles a petrecut mare parte a vieții pregătindu-se pentru rolul de suveran, un parcurs care a inclus multe provocări personale și publice. Căsătoria sa cu Prințesa Diana, urmată de un divorț tumultuos și tragica moarte a acesteia, au fost evenimente publice care au modelat în multe moduri percepția publică asupra sa. Căsătoria ulterioară cu Camilla Parker Bowles a adus o oarecare stabilitate în viața personală, Camilla devenind Ducesa de Cornwall.

Viitorul Reginei Camilla după un eventual deces al Regelui Charles este incert. Titlul de regină consoartă nu i-ar rămâne, deoarece acesta ar reveni lui Kate Middleton, soția Prințului William, noul suveran.

Mai mult, Camilla nu ar putea pretinde titlul de Regină Mamă, un titlu care i-a aparținut Reginei Elisabeta a II-a. Astfel, statutul ei viitor în Casa Regală va trebui clarificat prin protocoalele regale, care, deși tradiționale, sunt adaptabile la contextul actual.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: