Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată o zi în cel mai mare spital din țară, fără paturi libere în plină pandemie

Cum arată o zi în cel mai mare spital din țară, fără paturi libere în plină pandemie

Alte 16.743 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, marcând astfel un nou record absolut pentru țara noastră, de la debutul pandemiei. Însă realitatea dură se trăiește la camera de gardă. Iată cum arată o zi în cel mai mare spital din țară.

România bate recorduri după recorduri în cel de-al patrulea val al pandemiei de Coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 16.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 260 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Este ziua care marchează un record absolut de la debutul pandemiei în România. În ultima zi s-au înregistrat 442 decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internate 1.667 de persoane. Și aceste cifre sunt un record.

Cum arată o zi în cel mai mare spital din țară, fără paturi libere

Sunt doar cifre, însă imaginile din cel mai mare spital din țară arată cum este de fapt realitatea. Iată cum arată o zi în camera de gardă a Spitalului Universitar din București.

În cel mai mare spital din țară nu mai există paturi libere. Ambulanțele aduc în continuu noi bolnavi de COVID, toți fiind cu forme severe. Din nefericire, acest fapt face ca mulți dintre pacienți să rămână înghesuiți în Unitatea de Primiri Urgențe. Medicii îi îngrijesc cum pot la grămadă, chiar și pe scaune, ca în vreme de război.

“Nu se poate, sunt prea mulți. Este mai rău ca la ATI…”, au declarat medicii de gardă pentru jurnaliștii Recorder.

În imaginile surprinse de jurnaliștii Recorder, la camera de gardă a celui mai mare spital din București, ilustrează perfect cum arată de fapt pandemia. Unitatea de Primiri Urgențe este plină cu pacienți, unii așezați chiar pe scaune, cu tubul de oxigen lângă ei.

„La un moment dat clachezi. Clachezi, pur și simplu, că nu mai poți. Și toți sunt nevaccinați”, este mărturia cutremurătoare a unui medic din Camera de gardă a celui mai mare spital din țară.

Pacient cu Covid, „internat” pe scaun la Camera de Gardă: „Cea mai mare prostie a vieții mele, acum trag ponoasele”

Un pacient cu mască de oxigen, “internat” pe scaun, își exprimă acum regretul că nu s-a imunizat împotriva temutului virus Covid-19. Iată mai jos dialogul dintre pacient și jurnalist:

-„Cea mai mare prostie a vieții mele și acum trag ponoasele”
-„De ce nu v-ați vaccinat? V-a fost…”, îl întreabă unul dintre jurnaliștii Recorder.
-„De ce? Aia e întrebarea. Influență. Ce ne vaccinăm? Noi, bătrânii… suntem imuni. Greu. Sunt oameni inculți care nu și-au dat seama. Am mers pe premisa că… eh… a mers primul val, al doilea, lasă că-l trecem și pe al patrulea”, răspunde vizibil slăbit din cauza infecției de coronavirus.

Un alt pacient, tot cu mască de oxigen, explică de ce nu s-a imunizat, decizie pe care nici în aceste condiții nu o regretă.
„Când am văzut că și aia vaccinați de două ori se… Nu am avut încredere”, explică pacientul cu probleme de respirație.

Cu una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE și restricții puține, România a ajuns pe primul loc în Europa și pe locul trei în lume la rata de mortalitate COVID.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: