Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată salonul unde oamenii infectați cu COVID19 se luptă pentru viața lor. Cadrele medicale fac eforturi vizibile pentru a-i salva pe pacienți

Cum arată salonul unde oamenii infectați cu COVID19 se luptă pentru viața lor. Cadrele medicale fac eforturi vizibile pentru a-i salva pe pacienți

GALERIE FOTO (7) Cum arată salonul unde oamenii infectați cu COVID19 se luptă pentru viața lor

Cum arată salonul unde oamenii infectați cu COVID19 se luptă pentru viața lor. Tot mai mulți pacienți infectați cu COVID19 ocupă zilnic secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Craiova. Din 18 locuri, 16 sunt ocupate în permanență, iar mulți dintre pacienți au nevoie de un pat în ATI. Conducerea spitalului așteaptă să primească răspuns de la alte spitale din țară, pentru a transfera pacienții.

Cum arată salonul unde oamenii infectați cu COVID19 se luptă pentru viața lor. Cadrele medicale fac eforturi vizibile pentru a-i salva pe pacienți

Cum arată salonul unde oamenii infectați cu COVID19 se luptă pentru viața lor. Pandemia de coronavirus face tot mai multe victime în rândul românilor. Situația bolnavilor de la ATI devine din ce în ce mai gravă, iar situația se schimbă de la o zi la alta. Potrivit Cancan.ro, tot mai mulți pacienți infectați cu COVID19 sunt internați la Terapie Intensivă a Spitalului Județean Craiova. Medicii spitalului anunță că nu mai au locuri disponibile la ATI, motiv pentru care conducerea unității medicale le-a cerut ajutorul altor spitale pentru a-i transfera pe pacienți.

Oamenii internați la ATI suferă, dar au speranța că într-o bună zi vor părăsi pe picioarele lor infernul din spital. „Nu vrei să te ridici în fund, este bine aşa?”, ajută un medic un pacient. Deși pacienții sunt mulți, cadrele medicale fac eforturi pentru a-i salva pe bolnavi. În secția de terapie Intensivă a spitalului județean Craiova sunt internați 22 de pacienți, iar de câteva săptămâni, situația este aceași. „În acest moment, avem 16 pacienţi în acest sector, dintre care șase au deja internare pentru secţia de terapie intensivă. Ei primesc îngrijiri medicale în acest sector, practic avem echipamente medicale ca în secţia de terapie intensivă însă trebuie să eliberăm pentru ziua ce urmează”, explică Laurenţiu Ivanovici, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Situația pacienților la ATI este tot mai gravă

Totodată, managerul spitalului Județean de Urgență susține că unii dintre protestatari vor afla că există acest virus care ucide milioane de oameni din întreaga lume, pe când alții nu. „Unii dintre cei care protestează acum împotriva purtării măștii vor ajunge la spital… Unii vor scăpa ușor, alții nu… Unii vor ajunge in ATI, alții vor alege să se trateze acasă… Unii vor supraviețui, alții, nu…(pentru că ajung prea târziu la un spital, când nu se mai poate face nimic)…Unii vor înțelege că era bine să poarte masca… alții nu vor înțelege nici atunci… Unii vor afla că există COVID, alții nu… Cam asta este… Până atunci, purtați masca de protecție… O să ne fie mai bine! Tuturor!”, a mai spus Laurențiu Ivanovici.

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, în județul Dolj au fost raportate 23.000 de persoane infectate cu noul coronavirus și confirmare peste 430 de decese. Până astăzi, în întreaga țară au fost înregistrate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 862.137 de persoane au fost declarate vindecate. Vineri, 2 aprilie, au fost raportate 5.808 de cazuri noi de COVID19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: