Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată și cât costă tabla de șah a lui Nicolae Ceaușescu? Suma fabuloasă pe care un român a plătit-o

Cum arată și cât costă tabla de șah a lui Nicolae Ceaușescu? Suma fabuloasă pe care un român a plătit-o

GALERIE FOTO (8) Cum arată și cât costă tabla de șah a lui Nicolae Ceaușescu

Puțini știu că Nicolae Ceaușescu era un împătimit al jocului de șah și că petrecea foarte mult timp practicând acest sport al minții. Ei bine, în colecția sa, se regăsea o anumită masă de șah, care de curând a fost scoasă la licitație și vândută cu o sumă record.

Cum arată și cât costă masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu

Una dintre mesele de șah din colecția fostului dictator a fost scoasă la licitație anul trecut, iar un român a scos bani grei din buzunar pentru a o adjudeca. Masa de șah este de dimensiuni mari și a fost folosită de Nicolae Ceaușescu în timpul dialogurilor sale de lucru.

Aceasta este confecționată din lemn de esențe diverse și i s-au adăugat două sertare masive la centură. Aceasta prezintă o bordură perlată și un picior de rezervă. Piesa are certificatul de proveniență RAAPPS, care atestă faptul că a făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu. Masa de șah a avut prețul de pornire de 500-700 de euro, însă s-a vândut cu 16.000 de euro.

Nicolae Ceaușescu, împătimit al jocului de șah

Fostul dictator iubea sporturile de orice fel, iar cel al minții nu făcea excepție. Astfel, pe lângă biliard, volei, schi, tir cu arcul și popice, Nicolae Ceaușescu era un împătimit al șahului. Potrivit celor apropiați lui, programul fostului dictator era foarte bine organizat, astfel încât acesta să aibă parte și de un bine meritat timp liber, în care să practice diverse sporturi.

Astfel, la sfârșitul zilelor de lucru, Ceaușescu obișnuia să meargă la Club-Bazin Floreasca, unde înota ore bune. Iar când nu voia să facă asta, rămânea în reședința sa și juca șah și remi, după cum au povestit foștii parteneri de „distracție”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: