Redactia.ro
Home » TV » Cum arată și ce face Gheorghe Visu la 70 de ani. Mărturisirea sfâșietoare a îndrăgitului actor: “Am avut o stea a mea, nu cred că meritam mai mult”

Cum arată și ce face Gheorghe Visu la 70 de ani. Mărturisirea sfâșietoare a îndrăgitului actor: “Am avut o stea a mea, nu cred că meritam mai mult”

În urmă cu mai mulți ani, Gheorghe Visu făcea furori cu rolul lui State Potcovaru din telenovela „Inimă de țigan”. Acum, la 70 de ani, unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Gheorghe Visu face mărturisiri tot de pe scenă, acolo unde și-a întâlnit și idolii vieții sale.

„Idolii mei au fost Ștefan Iordache și Dan Nuțu. Mai ales pe Ștefan Iordache îl urmăream în tot ceea ce făcea. Veneam, ca și el, cu câteva ore înainte de spectacol, intram în haina noului eu, personajul din acea seară și îi imitam fiecare gest.

Ștefan, care era foarte superstițios, avea un adevărat ritual înainte de a intra publicul să-și ocupe locurile…(… ), mergea în mijlocul scenei, aștepta să se aprindă luminile și privea sala încă goală.

Repeta din text, făcea probe întotdeauna ca și cum ar fi pentru prima dată dincolo de cortină, se transpunea aproape în altă lume, una în care publicul și el se lăsau în egală măsură acoperiți de poleiala pe care o simțeau atunci când năvălea magia spectacolului’, a mai spus Gheorghe Visu la „Rețeaua de idoli”, emisiunea Irinei Păcurariu, difuzată la TVR 2.

Cum arată și ce face Gheorghe Vișu la 70 de ani

La cei 70 de ani, Gheorghe Visu este într-o formă fizică de invidiat! Continuă să joace în piese de teatru și filme. Cele mai recente proiecte în care a apărut sunt „Maria de Buenos Aires”, de la Teatrelli, în regia lui Răzvan Mazilu, care a avut premiera în februarie 2021 și filmul ‘Dear Dad’ (2021), în regia lui Ioachim Ciobanu.

„Fac meseria pe care mi-am ales-o! Încă n-am reușit să pictez un tablou sau să compun un cântec… Toate icoanele făcute de mine sunt copii, toate cântecele mele sunt compuse de alții. Mi-am dorit să fiu și un mare tenismen, dar la nevoie pot să renunț la asta”, a mai mărturisit Gheorghe Visu, în stilul caracteristic.

Însă printre glume, se strecoară și vorbe pline de modestie și învățăminte.

„Toți marii actori, sau, hai, toți cei buni, au avut o stea a lor. Și eu am avut o stea a mea și nu cred că meritam mai mult”, este mărturisirea sfâșietoare făcută de Gheorghe Visu.

Gheorghe Visu, premiu pentru cel mai bun actor

Gheorghe Visu este recunoscut pentru piesele jucate pe scenele Teatrului Mic din Bucureşti, Teatrului Naţional ‘I.L. Caragiale’, Teatrului Bulandra, Teatrului de Comedie şi Teatrului Metropolis din Bucureşti.

Când vine vorba de filme, au rămas memorabile rolurile sale din filmele precum “Să mori rănit din dragoste de viață” (1984), “State de România” (2009), “Câini” (2016), “Moromeții 2” (2018).

Gheorghe Visu a primit Premiul pentru cel mai bun actor “Heart of Sarajevo” la Sarajevo Film Festival 2016, pentru rolul Hogaș din filmul Câini. Pentru același rol, Visu a câștigat, în 2017, Trofeul Gopo.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: