Redactia.ro
Home » Știri » Cum arătau maștile de protecție în urmă cu 500 de ani! Oamenii au trecut prin pandemii devastatoare în trecut

Cum arătau maștile de protecție în urmă cu 500 de ani! Oamenii au trecut prin pandemii devastatoare în trecut

GALERIE FOTO (9)

Pornind de la pandemia „Moartea Neagră” care a cutreierat lumea la inceptului anilor 1300, până la Gripa Spaniolă, poluarea traficului și amenințările cu gaz la care omenirea a fost supusă, măștile de protecție au avut un rol extrem de important în protejarea oamenilor.

Cum a influențat Revoluția Industrială din secolul XVlll purtarea măștii pe străzile din Londra!

 

Revoluția Industrială care a avut loc în 1952 a ajutat la formarea celebrului nor de fum care a acoperit Londra cu o „ceață” deasă timp de 3 zile la rând. Cel mai rău episod s-a întâmplat între 5 și 9 decembrie unde mai bine de 4.000 de persoane au murit contaminate cu „Marele Smog”, care a fost un fenomen sever de poluare a aerului datorat faptului că încălzirea locuințelor în metropolă britanică se baza în special pe cărbune.

Norul de fum a fost atât de des încât nici măcar mașinile nu puteau circula pe stradă!

Amenințarea unui noi război mondial i-a făcut pe oameni să poarte măști!

Se vehicula pe la sfârșitul anilor 38′ că va urma un nou război mondial, la nici 20 de ani de la primul război care devastase lumea. De frică utilizării gazului ca armă împotriva inamicilor, guvernele anumitor popoare din Europa au distribuit măști de gaze tuturor cetățenilor și inclusiv oamenilor legii din acele vremuri.

Era o perfectă normalitate să porți mască anti-gaz pe stradă, iar oamenii le purtau de frică, nu din obligație.

Gripă Spaniolă care a devastat omenirea după primul război mondial!

Omenirea trecuse prin cel mai dezastruos război pe care îl intlaniseră până atunci, milioane de morți și zeci de țări distruse sau arse din temelii. Un lucru tragic avea să lovească țările din toată lumea. GRIPĂ SPANIOLĂ s-a transformat într-o pandemie globală care a ucis personalități importante și alte zeci de milioane de oameni.

S-a numit așa pentru că prima dată a fost identificată în Spania. Se crede că răspândirea virusului fost intensificată de soldații care se întorceau în nordul Franței.

Molima (Moartea Neagră) de la 1300 în care au murit peste 200.000.000 de milioane de oameni!

Moartea Neagră sau Ciuma Neagră a fost o pandemie de ciumă bubonică care a apărut în Afro-Eurasia în perioada 1346-1353. Este cea mai gravă pandemie înregistrată în istoria omenirii, ducând la moartea a până la 75-200 de milioane de oameni în Eurasia și Africa de Nord, atingând vârful în Europa între 1347 și 1351.

Oamenii erau atât de speriați încât măștile pe care le purtau erau absolut înfiorătoare!

Sursa Foto: Getty Images 

Sursa Info: BBC.com

 

 

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini