Redactia.ro
Home » Știri » Cum ascundea Nicolae Ceaușescu armele. Povestea nespusă despre producția secretă de armament

Cum ascundea Nicolae Ceaușescu armele. Povestea nespusă despre producția secretă de armament

GALERIE FOTO (6) armele lui Ceausesc

Principalele resurse ale exportului românesc în perioada comunistă a fost industria de apărare care a fost dezvoltată foarte rapid de fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu.

România producea tancuri, transportatoare blindate, elicoptere, avioane subsonice și mai multe piese de armament în anul 1989. O mare parte din colecția de arme a lui Ceaușescu se află în momentul de față în Muzeul Militar Național din Capitală.

Armamentul lui Nicolae Ceaușescu. Unde își ascundea fostul lider al României armele

Dictatorul României,Nicolae Ceaușescu avea o pasiune pentru arme și deseori primea cadouri de la personalități importante din politică din mai multe țări, mai multe tipuri de arme.

Neculai Șelaru, directorul general al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România a declarat că Nicolae Ceaușescu nu folosea armele pentru vânătoare, ci le păstra pentru el pentru că îi plăceau foarte mult.

Pentru vânătoare, Nicolae Ceaușescu avea propriile sale arme pe care știa foarte bine să le folosească, deoarece  fusese militar, fostul dictator știa foarte bine să ochească obiectivul.

Șelaru a declarat că Ceaușescu ținea armele în Primăverii sau în Scroviștea, iar armele primite cadou le ținea la Muzeul Național de Istorie.

Armele primite cadou, care nu erau doar 18, avea un număr cel puțin dublu, le ținea expuse la Muzeul Național de Istorie. În 1990, armele lui Ceaușescu au fost declarate corpuri delicte și au fost depozitate o parte la Inspectoratul General la Poliției, iar altă parte la Ministerul Apărării. Multe au dispărut ulterior”, a spus Neculai Șelaru pentru Libertate.ro.

Nicolae Ceaușeascu a ucis cel mai mare urs din România

Legenda vânătorească spune că președintele României, Nicolae Ceaușescu a ucis cel mai mare urs din țară, chiar dacă acesta fusese crescut în captivitate.

Pe 10 decembrie 1989 a fost ultima dată când fostul dictatorul a mers la vânătoare. Acesta a fost în pădurea Ogarca, din cadrul Ocolului Silvic Ghimpați. În acel moment, 3.000 de fazani au fost lansați de către organizatori pentru a fi împușcați.

Colecția de arme care a aparținut lui Ceaușescu se află la Muzeul Militar și cuprinde 18 arme, majoritatatea fiind de vânătoare. Printre cei care i-au oferit arme fostului lider se numără Leonid Brejnev, liderul Uniunii Sovietice, Iosip Broz Tito, liderul comunist al Iugoslavie și Regina Elisabeta a Marii Britanii.
ceausescu arma

ceausescu arma

ceausescu arma

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: