Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum cureți mașina de spălat cu doar 3 lei? Sigur ai acest ingredient în casă

Cum cureți mașina de spălat cu doar 3 lei? Sigur ai acest ingredient în casă

Spălatul hainelor este una dintre sarcinile de bază ale gospodinelor. Cu toate acestea, fiecare dintre noi caută mereu trucuri noi care ne pot ajuta să facem această sarcină mai ușoară și mai eficientă. Un truc popular, folosit adesea de gospodinele din Franța care îl știu din generație în generație, este de a pune orez în mașina de spălat. Dar ce se întâmplă dacă pui orez în mașina de spălat și care sunt avantajele și dezavantajele acestei metode? Iată detaliile!

Cum cureți mașina de spălat cu doar 3 lei

În primul rând, merită menționat că acest truc este utilizat mai ales pentru a curăța și dezinfecta mașina de spălat. Orezul are o textură abrazivă, care ajută la îndepărtarea murdăriei și a reziduurilor de detergent de pe pereții mașinii de spălat. De asemenea, orezul poate ajuta la prevenirea mirosurilor neplăcute și a mucegaiului, care se pot dezvolta în interiorul mașinii de spălat, în special în cazul în care aceasta este utilizată frecvent.

Pentru a folosi acest truc, este suficient să pui o jumătate de cană de orez în cuva mașinii de spălat, după ce ai scos hainele. Apoi, adaugă apă caldă în cuva mașinii de spălat, astfel încât să acopere orezul, și pune mașina de spălat într-un ciclu de spălare scurt. După terminarea ciclului, clătește cuva mașinii de spălat cu apă rece și usucă interiorul cu un prosop curat.

Curăță regulat filtrele mașinii de spălat

Deși acest truc poate fi eficient în curățarea mașinii de spălat, există și câteva dezavantaje de care trebuie să ții cont. În primul rând, orezul poate deteriora părțile interne ale mașinii de spălat, cum ar fi pompa de apă sau tamburul. De aceea, este important să nu folosești acest truc prea des și să acorzi atenție modului în care mașina de spălat reacționează la utilizarea orezului. În plus față de utilizarea orezului, trebuie să cureți regulat filtrele mașinii de spălat și să îndepărtezi resturile de murdărie și detergent din interiorul cuvei.

De ce este importantă igienizarea mașinii de spălat

Mașina de spălat este unul dintre aparatele electrocasnice esențiale în orice gospodărie. Însă, pentru a asigura funcționarea optimă și prelungirea duratei de viață a acestui aparat, igienizarea periodică este crucială. În cele ce urmează, vom explora motivele pentru care igienizarea mașinii de spălat este importantă și cum poate influența aceasta sănătatea și confortul familiei tale.

Prevenirea acumulării de mucegai și bacterii

Unul dintre principalele motive pentru care igienizarea mașinii de spălat este esențială este prevenirea acumulării de mucegai și bacterii. Mediu umed și călduros din interiorul mașinii de spălat creează condiții ideale pentru dezvoltarea acestor microorganisme. Mucegaiul și bacteriile nu doar că pot produce mirosuri neplăcute, dar pot contamina hainele spălate, ceea ce poate duce la iritații ale pielii și alte probleme de sănătate.

Îmbunătățirea eficienței și performanței

Depunerile de detergent, balsam și alte reziduuri pot afecta performanța mașinii de spălat. Aceste reziduuri se pot acumula în tambur, conducte și filtre, reducând eficiența mașinii și crescând consumul de energie. O mașină curată va funcționa mai eficient, va consuma mai puțin curent electric și va spăla hainele mai bine.

Prolongarea duratei de viață a mașinii de spălat

Igienizarea periodică contribuie semnificativ la prelungirea duratei de viață a mașinii de spălat. Îndepărtarea depunerilor de calcar și a altor reziduuri previne coroziunea și uzura prematură a componentelor interne. Astfel, vei putea să te bucuri de investiția ta pentru o perioadă mai lungă de timp, evitând costurile ridicate asociate cu reparațiile sau înlocuirea aparatului.

Economii pe termen lung

Deși igienizarea mașinii de spălat poate părea un proces care necesită timp și efort, beneficiile pe termen lung depășesc cu mult acest disconfort temporar. O mașină de spălat curată funcționează mai eficient, ceea ce se traduce prin facturi mai mici la energie electrică și apă. În plus, evitarea reparațiilor costisitoare și prelungirea duratei de viață a aparatului contribuie la economii financiare semnificative pe termen lung.

Cum să igienizezi corect mașina de spălat

Pentru a te asigura că mașina ta de spălat rămâne curată și funcționează optim, urmează acești pași simpli de igienizare:

  1. Curățarea tamburului: Rulează un ciclu de spălare la temperatură ridicată (90°C) folosind oțet alb sau un produs special de curățare pentru mașini de spălat.
  2. Curățarea sertarului pentru detergent: Îndepărtează și spală sertarul pentru detergent cu apă caldă și săpun, folosind o perie pentru a ajunge în colțuri.
  3. Curățarea garniturii de cauciuc: Șterge garnitura de cauciuc de la ușa mașinii de spălat cu o soluție de apă și oțet pentru a îndepărta mucegaiul și reziduurile.
  4. Curățarea filtrului: Verifică și curăță filtrul mașinii de spălat conform instrucțiunilor din manualul de utilizare.

Sursa foto: supermercato.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: